Uusi-Seelanti matkakohteena

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti – Parhaimmat matkakohteet

 

Maapallon toisella puoliskolla sijaitsee maa, joka on nimetty lempinimellä Keski-Maa. Uusi-Seelanti on ansainnut nimensä Taru Sormusten Herrasta elokuvatrilogian valtavan menestyksen jälkeen. Tämä Tolkienin fantasiakuva on ehkä Uuden-Seelannin yleisimpiä vaikutteita.

Monet sanovat, että Uusi-Seelanti on ihanteellinen maa elää, koska se näyttää sopivan kaikille. Maan sijainti, niin kaukana kaikkialta muualta (paitsi Australiasta), tekee siitä toivottavan lomakohteen. Tämä on paikka, jonne et matkusta joka toinen kesä, kuten tiettyihin Euroopan hot spot-matkakohteisiin.

Uudesta-Seelannista ei löydy vaarallisia eläimiä tai myrkyllisiä matelijoita. Siellä on kaksi kertaa enemmän lampaita kuin ihmisiä. Kiwit, kuten Uuden-Seelannin asukkaat kutsuvat itseään, ovat ystävällisiä ihmisiä, ketkä rakastavat maataan. Ajanvietto ulkona rentoon tyyliin näyttää olevan kansallinen harrastus.

Uusi-Seelanti

 

Tämä blogi yrittää viihdyttää sinua joillakin matkavinkeillä lomamatkalle pohjoissaarelta Wellingtonista ja Aucklandista Christchurchiin ja Queenstowniin eteläsaarella!

 

Wellington

Tämä kaupunki on ollut maailman eteläisin pääkaupunki jo vuodesta 1865 lähtien. Wellington on myös Uuden-Seelannin kulinaarinen pääkaupunki kuuluisilla kahviloilla, joissa myydään suurin määrä kahvia asukasta kohden maailmassa. Mitä tulee Wellingtonin nähtävyyksiin, pakollinen kohde on parlamenttitalojen kompleksi, jossa on arkkitehtonisesti alkuperäinen ”mehiläispesä” ja vanha Pyhän Paavalin kirkko tammisella sisustuksella on esimerkki uusgotiikasta. Käy tutustumassa Te Papa Tongarewa -museoon, jossa on runsaasti Maorin taidekokoelmia, jotka kuvaavat Uuden-Seelannin alkuperäisten asukkaiden elämää, tapoja ja kulttuuria. Matkusta yli 100 vuotta vanhalla historiallisella köysiradalla Kelburnin kukkulalle, josta on upea näkymä lahdelle ja kaupunkiin.

Wellington

 

Auckland

Auckland on Uuden-Seelannin tärkeä tieteellinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Täältä löytyvät upeat arkkitehtuuriset rakennukset, historialliset monumentit, taidegalleriat ja upeat museot. Hyvä valinta on kuuluisa liikenne- ja teknologiamuseo MOTAT. Seuraava valinta on kaupungintalo, joka oli rakennettu 1900-luvun alussa italialaisen renessanssin tyyliin. Lähes sen olemassaolon alusta lähtien sillä on ollut merkittävä kulttuurinen ja hallinnollinen rooli tärkeimpien paikallisten tapahtumien järjestämisessä. Seuraava valinta on Uuden-Seelannin suurin taidelaitos. Aucklandin taidegalleria Toi o Tāmaki avattiin vuonna 1888 ja sillä on laajin ja kattavin kokoelma kansallista ja kansainvälistä taidetta yli 14 000 näyttelyllä.

Auckland

 

Christchurch

Eteläisen saaren suurin kaupunki Christchurch on kehittynyt tärkeäksi taloudelliseksi ja kulttuuriseksi keskukseksi. Saaren pohjoisosassa sijaitseva kaupunki houkuttelee kävijöitä kulttuurikohteineen. Christchurchissa on katedraaleja, kirkkoja, museoita ja gallerioita. Vierailijat voivat myös käydä lukuisissa puistoissa ja puutarhoissa. Kaupungin tärkein uskonnollinen monumentti on Christchurchin katedraali, joka sijaitsee keskustassa. Valitettavasti sen tuhosi maanjäristys vuonna 2011, mutta sitä jälleenrakennetaan tällä hetkellä. Älä missaa mahdollisuutta käydä Canterburyn museossa, josta löytyvät upeat taiteen ja luonnonhistorialliset näyttelyt.Christchurchin taidegalleria on toinen arkkitehtuurinen rakennus, joka on koonnut yhteen viiden tuhannen erilaisen taiteilijan teoksia.

Christchurch

 

Queenstown

Kaupunki sijaitsee kuvankauniilla paikalla Wakatipu-järvellä Etelä-Alpeilla. Queenstown on urheilullisin kaupunki antipodeilla, seikkailukeskus adrenaliinin rakastajille. Lista haastavista aktiviteeteistä Queenstownissa ja sen ympäristössä on pitkä, löydät kaikkea hiihdosta, koskenlaskuun, laskuvarjo- ja benjihyppäämiseen ja paljon muuta. Paras kohtauspiste adrealiinin pääkaupungissa on Skyline Queenstown, joka on aktiviteettialue, josta on parhaat panoraamanäkymät alueelle. Vierailijat voivat kulkevat mäkeä ylös kaapeli-gondolla ja ruokailla ravintolassa, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja lahdelle. Toinen paikka, jota ei yksinkertaisesti voi jättää välistä on Milford Soundin kyllä, joka on kaikkien kuvatuin kohde Uudessa-Seelannissa. Vuono on neljän tunnin ajomatkan päässä luoteeseen Queenstownista. Rohkeiden ja jännitystä hakevien pitäisi kokeilla alkuperäistä Kawarau sillan benjihyppyä. Se sijaitsee valtatie 6 Gibson Valleyn varrella, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Queenstownista.

Queenstown

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *