Tietullit

Tietullit Espanjassa ja Portugalissa

Tietullit Espanjassa ja Portugalissa – Mitä sinun tulee tietää

 

Iberian niemimaa on yksi suosituimpia kohteita matkailijoiden kesken kaikkialta maailmassa! Miellyttävän ilmaston ja meren läheisyyden ansiosta Espanja ja Portugali ovat viime vuosikymmeninä nousseet ihanteellisiksi matkailukohteiksi sekä lyhytaikaiselle, että pidemmälle lomalle. Valmistellessa lomaa, jotta voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä, on tärkeää tietää etukäteen esimerkiksi moottoriteiden tietulleista Espanjassa ja Portugalissa. Tässä on joitakin tietoja, jotka ovat erittäin hyödyllistä lomansi aikana näissä kahdessa maassa.

Espanjassa:

Useimmilla Espanjan moottoriteillä on tietulleja. On olemassa kaksi tapaa suorittaa maksu:
1) Manuaalisesti: käteisellä tai luottokortilla (useimmat luottokortit ovat yleisesti hyväksyttyjä). Portilla saapuessasi maksulliselle tielle saat lipun painamalla koneen nappia. Kun olet poistumassa, ajaessa asemalle sinun pitää valita kaista, jolla voi maksaa maksun käteisellä. Jos haluat maksaa luottokortilla, valitse kaista varattu tähän tarkoitukseen.

2) Sähköinen maksaminen (ETC): Jos autosi on varustettu VIAT-T laitteella sijoitettuna ohjaamoon, valitse kaista nimeltään ”telepeaje”. Laite lukee automaattisesti kunkin tulon ja poistumisen moottoritieltä ja pääset ylittämään kaikki tietullit pysähtymättä niille. Nämä laitteet ovat saatavilla tietyissä Espanjan pankeissa, mutta ainoastaan heille, kenellä on olemassa tili näissä pankkeissa. Tämä sähköinen maksujärjestelmä on kätevä heille, ketkä viettävät lomaa Espanjassa usein tai asuvat siellä tietyn ajan vuodesta.

Portugalissa:

Portugalissa on olemassa kahdenlaisia ​​moottoritiemaksuja.
Manuaalinen maksu tapahtuu käteisellä tai luottokortilla. Voit myös maksaa tiemaksun käyttämällä sähköistä maksujärjestelmää, josta on tullut yhä enemmän käytetty koko Portugalin moottoritieverkostossa.
Elektroniselle tietullien maksulle on olemassa neljä vaihtoehtoa:

1) Easytoll – Tämän järjestelmän otettiin käyttöön vuonna 2012 ja on perustettu ulkomailla rekisteröidyille autoille, sekä turisteille ja ulkomaalaisille matkailijoille. Siinä yhdistyvät auton rekisteröinti kuljettajan luottokortin kanssa (Visa tai Mastercard) 30 päivän ajaksi. Tätä varten on syytä avata tili rajalla ja yhdistää ajoneuvon rekisterinumero rekisteröityyn luottokorttiin. Maksu tapahtuu automaattisesti sen jälkeen, kun luottokortti laitetaan Easytoll laitteeseen.

2) Maksukortti – Tämä on sähköinen maksujärjestelmä prepaid-kortilla (5-40 euroa), joita myydään posteissa tai moottoriteillä Portugalissa. Tämä valmiiksi ladattu kortti tietyllä määrällä on aktivoitava lähettämällä viesti matkapuhelimella kortin koodilla ja auton rekisteritunnuksella. Kun kortti on avattu, maksu ei ole ongelma. Voit tarkistaa aina verkossa kortilla olevan rahan määrä ja selvittää, riittääkö se matkallesi.

3) Maksutarra – Tätä ehdotetaan lyhytaikaiselle oleskelulle tai osaksi matkaohjelmaa, joka on jo hyvin määritelty. Voit itse ostaa tarran useille päiville (ilman kilometrirajoitusta), tai tiettyille reiteille. Hinta riippuu päivien määrästä, ajoneuvon mallista tai valitusta reitistä.

4) Via Verde – Tämä on tilapäinen laite, joka sopii matkailijoille, ketkä matkustavat usein Portugaliin tai oleskelevat siellä pitkiä aikoja. Sitä voidaan käyttää kaikilla Portugalin moottoriteillä, manuaalisilla ja elektronisilla tietulleilla. Kun kyseessä on vuokra-auto, tiemaksujen maksu suoritetaan vuokran lopussa autovuokraamossa.

Jos aiot lähteä lomalle Espanjaan tai Portugaliin, toivomme, että toimitimme sinulle tämän blogin kautta hyödyllistä tietullien tietoa ja sääntöjä moottoriteillä Espanjassa ja Portugalissa. Ja jos sinulla on kysyttävää autonvuokrauksesta Iberian niemimaalla tai muualla, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Autonvuokrauksen vinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

2 Responses to Tietullit Espanjassa ja Portugalissa

 1. Kari says:

  Tarkoitukseni on lentää Malagaan ja ajaa sieltä Portugaliin Malagan lentokentältä vuokratulla autolla. Portugalissa oleilen noin kaksi viikkoa. Mitä vaihtoehtoa suosittelette tietulleille. Jotenkin itselleni näyttäisi tuo prepaid helpoimmalta. Mistä niitä oikeasti saa heti rajan ylitettyä. Ainakin Itävallassa ja Sveitsissä ne saa ostaa rajalla huoltoasemalta.

  • Anni says:

   Hei,
   kannattaa paikan päällä kysyä, onko paikallisella vuokraamolla mitään laitteita saatavilla, tai miten he veloittavat tietulleista Portugalissa. Emme valitettavasti tiedä, mistä laitteita saa hankittua, ehkäpä vuokraamolla voi olla niitäkin tarjolla vuokralle.
   Terv. Auto Europe

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *