Asuntoautot talvella

Talviloma asuntoautolla

Talviloma asuntoautolla – Asuntoautolla matkustaminen talvella

 

Usko tai älä, voit ajaa asuntoautolla myös talvella. Sinulla on mahdollisuus myös nukkua sen sisällä, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. Blogimme näyttää sinulle, että asuntoautolla ajaminen talvella voi olla hauskaa ja edullista. Istu siis alas lue läpi vinkkimme asuntoautolomille talvella.

Nauti siitä, mitä muilta jää puuttumaan
Talvi voi muuttaa maaseudun ihmemaaksi. Maisemat muuttuvat täysin eri maailmaksi lumen ansiosta. Aja metsien luokse ja lähde maagiselle kävelylle. Hämmästyttävät puut valkoisella lumipeitteellä ja metsien syvä hiljaisuus vievät sinut maagiseen huolettomaan maailmaan ja herättävät mielikuvituksesi. Nauti luonnosta talviympäristössä, rauhoita sielusi ja lataa sisäisiä akkujasi. Vaikka joissakin kohteissa, kuten Norjassa tai Suomessa, päivät ovat lyhyempiä talvella, revontulet ja niiden kokeminen ovat pimeyden arvoisia. Skandinavia on paras kohde revontulien katselulle lomasi aikana. Aja pois kaupunkien valoista asuntoautollasi ja nauti täysillä revontulista.

Revontulet

Nauti talviurheilusta
Talvikelien saapumisen jälkeen kaikki erilaiset lumiaktiviteetit ovat mahdollisia. Hyödynnä lukuisia talviurheilulajeja ja nauti lomastasi täysillä. Asuntoautolla voit ajaa yhdeltä laskettelurinteeltä toiselle. Sinulla on myös enemmän tilaa varastoida omia talviurheiluvarusteita. Monet hiihtokeskukset tarjoavat leirintäalueita, joten tarkista saatavilla olevat paikat hyvissä ajoin ennen matkaa ja pysy lähellä luontoa laskettelukeskuksen vieressä. Euroopan suosituimpia talvikohteita ovat Kaakkois-Ranska, Etelä-Saksa, Sveitsi, Itävalta ja Pohjois-Italia. Nämä maat tarjoavat fantastisia talviurheilumahdollisuuksia ja luonnonkauniita ja hyvin varustettuja hiihtoreittejä.

Vähemmän väkijoukkoja ja alhaisempia hintoja
Hyödynnä vähäliikenteisiä teitä talvikuukausina. Alhainen liikenne vähentää ajamiseen kulutettua aikaa ja stressin tasoa. Toinen etu on se, että leirintäalueiden hinnat laskevat talvikauden aikana, jolloin säästät rahaa. Ennen saapumistasi tarkista, mitkä leirintäalueet ovat auki talvella ja tarjoavat sähköä ja saniteettitiloja. Kun lämpötila laskee alle nollan, ei ole suositeltavaa käyttää asuntoauton suihkua ja vessaa. Jäätynyt vesi voi vahingoittaa ajoneuvoa, jota vuokra-auton vakuutus ei kata.

Talvimaisema

Ajaminen talvella
Talvella ajamisen ei tarvitse olla haastavaa, jonka takia menetät lomatunnelmasi. Ajaminen turvallisesti vaatii sopeutumista sääolosuhteisiin ja paikallisten ajo-ohjeiden noudattamista. Tämän takia tee tutkimusta etukäteen ja tutustu paikallisiin sääolosuhteisiin ja tieliikennesääntöihin ennen matkaa ja voit ajaa ulkomailla itsevarmana.

Valmistaudu ja pysykää lämpimänä
Älä huolehdi pakkasesta matkustaessa. Vuokrattavat asuntoautot ovat hyvin eristetty, lujilla lattioilla ja niissä on voimakas kaasulämmitin, joka pitää sinut lämpimänä päivällä ja yöllä. Lisäksi ajoneuvoissa on myös sähköinen lämmitysjärjestelmä, joten varmista, että leirintäalueesi tarjoaa riittävästi virtaa. Varmista asuntoautosi vuokraamolta, onko ajoneuvo varustettu talvirenkailla tai pystytkö käyttämään lumiketjuja. Vuokratoimiston henkilökunta antaa neuvoja siitä, kuinka voit pitää ajoneuvosi lämpimänä turvallisesti. Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, älä unohda ottaa mukaasi lämpimiä vaatteita.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Autonvuokrauksen vinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *