Kiertomatkojen aikaa

Suosikkikiertomatkat ympäri maailman

Suosikkikiertomatkat ympäri maailman – ”Kiertomatkojen aikaa”

 

Auto Europen kiertomatkojen aikaa-kilpailu on jo loppunut kauan sitten ja tulokset ovat olleet hyvin positiivisia! Kiitämme kaikkia osallistujia, ketkä ottivat osaa Auto Europen Facebook-sivulla ja Twitterissä ja tekivät tästä kilpailusta menestyksen! Muistutamme vielä, arvonta tehtiin heidän kesken, ketkä kommentoivat; mikä on heidän ihanteellinen kiertomatkakohde tulevaisuudessa tai jopa menneisyydestä. On vaikeaa olla vastaamatta tähän kutsuun ja voittajille jaettiin 25€ arvoinen Amazon-lahjakortti!

Kaiken kaikkiaan saimme 281 vastausta Facebook-sivuillamme. Fanimme olivat sitä mieltä, että Espanja (14%) olisi paras kiertomatkakohde, seuraavaksi oli kotimaamme Suomi (13%), Yhdysvallat (12%), Norja (7%) ja Italia (6%). Top kolme kohdetta saivat melkein saman määrän ääniä, eikä ihme! Haluatko tietää tarkemmin, mitä kaikkea fanimme haluavat näissä suosituimmissa maissa nähdä, tai mitä siellä on tarjolla kiertomatkaa suunnittelevalle? Jatka blogimme lukemista ja me kerromme, miksi näiden kohteiden tulisi olla matkalistallasi!

______________________________________________________________________________________________

Keski-Espanja

 

Espanja kiilasi kilpailumme kärkeen 14% voitolla. Barcelona oli suosituin kaupunkikohde, mutta pääasiassa Espanjaa suositaan kirjaimellisesti kiertomatkakohteena. Espanjassa on niin paljon nähtävää ja sen monipuolisuus saa matkaajat mieluummin kiertämään paikasta toiseen, eikä jäämään yhteen kohteeseen pidemmäksi aikaa. Lähde kiertomatkalle Keski-Espanjaan, mikäli historia, suuret kaupungit ja arkitehtuuri ovat mieleesi. Jos taas mieluummin tutkit maaseutua tai vuoristomaisemia, kiertomatkat Andalusiassa tai Kataloniassa eivät petä. Tutustu Espanjan kiertomatkaoppisiimme yksityiskohtaisia lisätietoja varten.

______________________________________________________________________________________________

Suomi

 

Toisena listalla on kotimaamme Suomi 14% äänillä. Kotimaan matkailu on aina ollut suosittua ja syystä. Suomi tarjoaa monipuolisia maisemia, aktiviteettejä, historiaa ja omaa rauhaa. Suosituin kohde Suomen kiertomatkalle oli kuitenkin ylivoimaisesti Lappi. Lapissa löytyy tekemistä ja nähtävää jokaisena vuodenaikana, mikä tekee siitä ympärivuotisen lomakohteen. Urheilumahdollisuuksia ja aktiviteettejä löytyy niin kesällä kuin talvellakin. Luoto hurmaa sen värikkäällä ruskalla, kesän yöttömillä öillä, kevään leudoilla säillä ja talven kimaltavilla lumihangilla. Vuokraa autosi vaikkapa Oulusta ja suuntaa vaikka Koltajärvelle saakka Ruotsin, Norjan ja Suomen rajalle.

______________________________________________________________________________________________

Route 66

 

Yhdysvallat tulivat tuskin kenellekkään yllätyksenä. 12% vastaajista lähtisivät mielellään USA:n kiertomatkoille, joista (taaskaan ei yllätys) suosituin oli Route 66. Tämä oli tunnettu valtatie Yhdysvalloissa, joka kulki useamman osavaltion läpi. Osa siitä on olemassa vielä tänäkin päivänä, mutta sillä ei ole enää tärkeää merkitystä valtatienä. Monet silti lähtevät tälle reitille Chicagosta Santa Monicaan, joka on suurimmaki osaksi nyt korvattu muilla vaihtoehtoisilla reiteillä. Se on oiva tapa tutkia useampaa osavaltiota ja USA:n hyvin monipuolista historiaa ja luontoa.

______________________________________________________________________________________________

Norja

 

Norja pääsi sijalle 4 7% äänillä. Samoin kuten Espanjassa, myös Norjaan matkaavat haluavat mieluummin tehdä kiertomatkan koko maan halki, eikä jäädä vain muutamaan kohteeseen. Maan historia sekä kulttuuri avautuvat aivan uudella tavalla kiertomatkalla omaan tahtiin. Voit tutustua norjalaiseen elämään pienissä kylissä, sekä pääkaupungissa Oslossa ja tutkia maisemien monimuotoisuutta jylhistä vuonoista karuihin tasankoihin ja vehreisiin laaksoihin. Näe Norjan pisin vuono, rentoudu meren rannalla ja vietä ikimuistoista yöelämää eri kaupungeissa. Miksi jäädä yhteen paikkaan, kun voit kokea tämän kaiken?

______________________________________________________________________________________________

Toacana

 

Viimeisenä meillä on Italia, 6% äänillä. Myöskään Italia ei ole yllätys, se on ollut aina yksi suosituimmista lomakohteista Euroopassa. Vastaajat pitivät Venetsiaa mielenkiintoisempana kaupunkina, mutta kiertomatka Toscanassa Keski-Italiassa vei voiton. Toscana oli entinen suurherttuakunta ja pääkaupunki Firenze vetää puoleensa sen historialla, arkitehtuurilla ja taiteella. Mutkittelevat laaksot ja vihreät mäet täynnä viinitiloja ovat ihanteellisia tämän juoman ystäville. Italiassa voit kokea myös lukemattomia hiekkarantoja, kulinaarisia aarteita ja vuoristomaisemia. Tutustu muihin meidän suosittelemiin kiertomatkoihin Italiassa ja valitse itsellesi mielusin!

 

Tämä kilpailu on osa Auto Europen käynnistämää kampanjaa koskien matkailua ja kiertomatkoja. Jatkamme edelleen infografiikan ja blogikirjoitusten julkaisemista, joista saat lisää tietoa ajokäyttäytymisestä ja eri matkoista yleensä. Seuraamalla meitä saat hyviä vinkkejä nautinnolliselle kiertomatkalle! Pelivinkkejä ikävystymistä vastaan perheelle tai ystävien kanssa, vinkkejä välttää agressiivista ajamista, terveellisiä ja herkullisia piknikideoita ja paljon muuta.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *