Pikaopas budjettiystävälliselle perhelomalle

Pikaopas budjettiystävälliselle perhelomalle

 

Loma – aika pitää vapaata työstä, ladata paristoja, nähdä maailmaa ja nauttia perheen ja ystävien seurasta. Ei ole mitään parempaa kuin tämä!

SäästöpossuKuitenkin tähän liittyy yleensä korkeita hintoja. Esimerkiksi eurooppalaisten maiden matkailijat käyttävät keskimäärin 2 542,15 € kahden viikon loman aikana. Tämä budjettiarvio perustuu Auto Europen vuonna 2017 tekemään tutkimukseen, johon osallistuvat useat EU-maat.

Tästä luvusta huolimatta on mahdollista pysyä budjetissa ja nauttia ajastamme. Haluatpa sitten leikkiä meressä, käydä maailmanluokan museoissa, istua pikkukahvilassa, pitää hauskaa paikallisessa pubissa tai ehkä maistella kuuluisan paikallisen kokin mestariteoksia, löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä.

Useimmat monumentit, puistot ja historialliset nähtävyydet ympäri maailmaa ovat maksuttomia vierailla tai niissä on alhainen sisäänkäyntimaksu. Lipputoimistot tarjoavat usein alennuksia tietyille ikäryhmille, joten muista näyttää opiskelu- tai eläkeläiskorttia. Käytä hyväksesi myös sunnuntaiden ilmaista vierailua museoissa ja paikallisilla nähtävyyksillä. Useimmat Euroopan kaupungit tarjoavat verkkosivuja ja puhelinnumeroita, joihin voit ottaa yhteyttä ja tarkistaa, missä museoissa on erityisiä alennuksia.

Verkkosivuista puheen ollen, ota tavaksi tarkistaa paikallisia kunnan verkkosivustoja, erityisesti niiden uutis- ja aikatauluosioita, joista voit löytää tulevia tapahtumia, kirpputoreja, ulkoilmakonsertteja ja perhetapahtumia. Asuminen kuten paikalliset on hyvä tapa osallistua ympärillä oleviin tapoihin ja perinteisiin.

Uusia kulttuureja voi myös kokea kokeilemalla perinteisiä ruokia. Mutta ei kuuluisista ravintoloista, joista kuulet kaikista matkatoimistoista ja mainoksista! Pakene näiltä turistiansoilta kysymällä asukkailta heidän suosikkipaikkoja. Saak kokeilla heidän ainutlaatuisen keittiön antimia paljon, paljon halvemmalla! Voit myös nauttia piknikistä lähimmässä puistossa tai rannalla – raikas ilma on palkitseva.

Terveelliset piknik ideat

Vapaita kävelykierroksia on saatavilla useimmissa turistikohteissa ja ne ovat loistava tilaisuus valokuvata matkaasi. Sateisina päivinä valitse vaihtoehtoinen tapa tutustua alueeseen, jossa olet vierailemassa. Bussilla tai raitiovaunulla, joka kulkee kaupungin läpi, voit tutkia kaupunkia ilman suuria määriä rahaa ja tutustua suosittuihin paikkoihin.

Toinen tapa nauttia lomasta tyhjentämättä taskujasi on jakamalla budjettisi vastaavasti prioriteetteihin. Esimerkiksi he, ketkä nauttivat ylellisistä hotelleista, voivat nauttia mukavasta huoneesta ja säästää aterioissa ja kuljetuksessa. Päinvastoin ruoan ystävät voivat valita halvemman majoitusvaihtoehdon ja nauttia villi kalliista herkullista aterioista.

Loppujen lopuksi omaan tahtiin kulkeminen on paras tapa tutkia uusien kohteiden todellista henkeä ja monimuotoisuutta. Onko sinulla muita ehdotuksia? Kuinka usein pysyt budjetissasi loman aikana? Kerro meille kommenteissa.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Lomakäyttäytyminen. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *