Tieraivon välttäminen

Parhaat vinkit pysyvä rauhallisena tienraivossa

Parhaat vinkit pysyvä rauhallisena tienraivossa

 

Ajaminen, stressin aiheuttama toiminta, käsittää väistämättömästi vaaratilanteita tiellä, ja tieraivo on yksi niistä. Väärät eleet, suulliset loukkaukset, fyysiset uhkaukset ja vaarallinen ajotapa ovat resepti raivolle. Valitettavasti kaikki kuljettajat tuntevat nämä tilanteet liiankin hyvin. Auto Europen tekemä tutkimus osoittaa, että jokainen kuljettaja kokee keskimäärin 3474 tällaista tapausta. Tieraivo voi johtaa vaarallisempaan käyttäytymiseen kuljettajien kesken, jotka yrittävät pelotella muita ihmisiä tien päällä, mikä puolestaan voi aiheuttaa onnettomuuksia ja aiheuttaa vaaraa terveydelle ja elämällemme.

Vinkki # 1
Mitkä ovat hyviä tapoja käsitellä tieraivoa? Joku varmasti sanoisi, älä aja, ja ehkä se olisikin paras neuvo. Emme kuitenkaan kaikki voi aina välttää aikaa ratin takana. Kuitenkin stressaava tilanteen välttäminen tien päällä on hyvä vinkki pysyä poissa tieraivosta.

Vinkki # 2
Liikenneruuhkat ja kiireinen elämä vaikuttavat turhautumiseen, joka voi usein muuttua raivoksi. Jos on mahdollista, vältä ajamista ruuhka-aikoina kiireisillä reiteillä, tai käytä julkisia kulkuvälineitä. Matkustaminen bussilla, junalla tai metrolla antaa sinulle mahdollisuuden viettää ”laatuaikaa” ja voit lukea uutisia, lukea kirjaa, jonka olet aloittanut tai unelmoida katsellessasi ikkunasta.

Vinkki # 3
Kun olet tien päällä, pysy kuulolla ja ajattele etukäteen vaaratilanteita niiden ennakoimiseksi. Pidä turvallinen etäisyys muista autoista, se antaa itsellesi aikaa reagoida mahdolliseen riskiin. Kun havaitset outoa käyttäytymistä tiellä – yritä välttää lähestymistä kyseiseen autoon tai ohita se nopeasti.

Vihje # 4
Kun olet toisen autoilijan törkeän käytöksen uhri, yritä pysyä mahdollisen tappelun ulkopuolella. Älä aloita keskustelua muiden vihaisten kuljettajien kanssa, se ainoastaan lisää polttoainetta tulipaloon. Avainasia on pysyä rauhallisena ja älä anna muiden ihmisten ärsyttää sinua ja sekaantua johonkin, mikä voi olla hallitsematonta.

Vinkki # 5
Muut vinkit, joilla pysyt rauhallisina ratin takana ovat esimerkiksi rauhallisten laulujen soittolista, hengittäminen rauhallisesti silloin, kun hankalat tilanteet tulevat vastaan. Jätä huomiotta huono kohtelu ja vältä auton torven soittoa aina kun se on mahdollista.

Vinkki # 6
Kohteliaisuus voi pehmentää muiden kuljettajien tuskaa ja raivoa tiellä. Hymyile, pyydä anteeksi ja anna tilaa tarvittaessa. Voimme yrittää olla ystävällisiä toisillemme ja auttaa muita pysymään rauhallisena tien päällä. Kaiken kaikkiaan jokaisella meistä voi olla huono päivä.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *