Parhaat Unescon kohteet Euroopassa

Parhaat Unescon kohteet Euroopassa – 10 Unescon maailmanperintökohdetta

 

Eurooppalla on pitkä, rikas historia ja onneksi sen menneisyyteen voi vielä tutustua tänä päivänä Unescon ansiosta. Monet eniten vaikuttavimmat ja kulttuurisesti tärkeät kohteet on tunnustanut Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (tunnetaan paremmin nimellä UNESCO) useiden vuosien ajan – eli ne on huolellisesti säilytetty ja pidetty ennallaan, valmiina kävijöiden nautittavaksi . Nämä kohteet on valittu useista syistä, mukaan lukien niiden kulttuurinen tai fyysinen merkitys.

Euroopassa on olemassa satoja kohteita, mutta nämä ovat meidän top 10 UNESCO:n kohteet, jotka on nähtävä seuraavalla lomallasi!

Cinque Terre Italia

Cinque Terre, Italia

Ligurian rannikolla Italiassa sijaitsee upea ryhmä viisi pientä kalliokaupunkia, kaikki tasapainoilevat uhkailevasti pitkin kalliota. Kuva-täydellinen ympäristö on kuuluisa kirkkaanvärisistä taloista ja vaikuttavista vaellus- ja kävelyreiteistä. Julistettu kansallispuistoksi vuonna 1999, alue ja sen kaupungit ovat myös Unescon maailmanperintöluettelon näkemisen arvoinen kohde. Aloita matka toiseksi pohjoisimmasta kaupungista Vernazzasta todellista Cinque Terren kokemusta varten.


Jungfrau alue Sveitsi

Jungfrau-alue, Sveitsi

Tämä upea alue Sveitsissä on alue, jota hallitsee 4 158 metriä korkea huippu nimeltään Jungfrau. Yksi kauneimmista ja historiallisimmista vaelluskohteista Euroopassa, Jungfraun alue on myös kuuluisa hiihdosta, jossa pidetään vuosittainen Lauberhorn-hiihtokilpailu. Upeat vesiputoukset ja kauniita kaupungit, jotka ovat tunnettuja niiden kiipeilypaikoista ja vaikuttavista jäätiköistä, tämä alue on ihanteellinen luonnonystäville, lumen etsijöille ja historian harrastajille.


Loire Valley Ranska

Loire Valley, Ranska

Listattu vuonna 2000, Loire Valley on sekä historiallinen, että arkkitehtuurinen ihme. Kulttuurisesti tärkeä Ranskan kansalle sen historian läpi ja itse asiassa muulle Euroopalle, Loire Valley on joen laakso, josta löytyy upea Chateau de Chambord.


Stonehenge Englanti

Stonehenge, Englanti

Neoliittinen kivinen kohde Stonehenge on esihistoriallinen monumentti, joka on paitsi Unescon maailmanperintökohde, mutta myös yksi 7 ihmeestä. Kiviympyrä on täynnä historiaa, myyttejä ja legendaa ja kohteen kierrokset ovat vilkkaita ja mielenkiintoisia. Käy siellä seisauksen aikana kiehtovaa vuoden juhlaa varten.


Giants Causeway Pohjois-Irlanti

Giant’s Causeway, Pohjois-Irlanti

Yksi Pohjois-Irlannin upeimmista kohteista, Giant’s Causeway koostuu yli 40000 mustasta basalttisarakkeista. Yksi mielenkiintoisimmista luonnonilmiöistä Euroopassa, kohde kertoo tarinoita jättiläisten liikkuvan Irlannin ja Skotlannin välillä.


Cordoba Espanja

Cordoba, Espanja

Cordoba oli espanjalainen keskusta antiikin muslimimaailmassa ja Unescon kohde vieläkin paljastaa sen menneistyyden sen vaikuttavan kokoelman rakennuksia, kuten suuri moskeija. Kaupunki oli myös tärkeä roomalainen kohde ja katolinen keskus koko sen pitkän historian ajan. Tutustu loistaviin sisä- ja ulkotiloihin yhdessä kaikkein majesteettisimmissa rakenteista Euroopassa.


Länsivuonot Norja

Länsivuonot, Norja

Länsivuonot Norjassa ovat juuri niin kuin kuvittelet – luonnollisesti kauniita ja henkeäsalpaavia. Kuvankauniit ja näyttävät vuonot nousevat yli 1400 metrin korkeuteen Norjanmerellä ja seinämät uppoavat yli 500 m merenpinnan alapuolelle.


Köln Saksa

Köln, Saksa

Unohdettu mahtavan goottilaisen katedraalin varjoon, jonka rakentaminen kesti yli 600 vuotta, Köln Saksassa on upea kaupunki, jossa on viehättävä siluetti ja upeita kohteita. Ihanan Rein-joen rannalla, kaupunki on yhtä viehättävä nykyään kuin silloinkin ja on tänä päivänä vielä yhtä tärkeä kulttuurisesti kuin se oli 2000 vuotta sitten.


Avignon Ranska

Avignon, Ranska

Tätä vanhaa ranskalaista kaupunkia hallitsee suurelta osin paavin palatsi, sen 1200-luvun kivisilta ja piispakunta. Tutustu näihn ainutlaatuisiin kohteisiin keskellä upeita laventelipeltoja, jotka aidosti heräävät eloon kesällä; toinen henkeäsalpaava Unescon kohde lomallesi.


Skellig Michael Irlanti

Skellig Michael, Irlanti

Irlannin rannikolla, Skellig Michaelia käytettiin alunperin luostarikohteena kristityille munkeille. Saarelle on hieman vaikea päästä, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Älä odota näkeväsi niinkään paljon kävijöitä; sen sijaan löydät runsaasti lunneja!

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *