Aurinkoa

Paras tapa huolehtia ihosta kesälomalla

Paras tapa huolehtia ihosta kesälomalla – Auto Europen vinkit

 

Voit rentoutua auringon alla, uida ulkona, käydä lenkillä tai jopa vain maata rannalla, tässä muutamia esimerkkejä, mitä kaikki voit tehdä lomalla. Kuitenkin kauhea auringonpolttama iho voi pilata nämä maagiset hetket lähes välittömästi. Auto Europen viimeisimmän tutkimuksen mukaan 30 prosenttia eurooppalaisista auringopalvojista ottaa aurinkoa aamulla vähintään kolme tuntia päivässä, mikä lisää auringonpolttamisriskiä. Tässä on luettelo ehkäisevistä toimista, jotka pitävät sinut turvallisena ja viileänä kesälomalla.

AurinkovoideSuojaa kaikki
Hatut, aurinkovarjot, hyvä pari aurinkolaseja ja laadukas aurinkovoide ovat yleisimpiä tuotteita, jotka peittävät ihosi. Olemme jatkuvasti alttiina auringolle päivittäisten aktiviteettien aikana, joten on tärkeää kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin, kuten ajaminen avonaisilla käsillä tai esimerkiksi kaulan, korvien ja kasvojen suojelemisen laiminlyönti.

Valitse oikein
Oikean aurinkovoiteen valinta on tärkeää suojaamaan sinua hyvin. Aurinkovoide UVB ja UVA suojalla auttaa suojelemaan ihoa paitsi palamiselta, mutta myös syövän aiheuttamilta UV-säteiltä. Jotkut toimivat heijastamalla valoa pois kehosta, kun taas toiset imevät itseensä UV-säteilyä ennen kuin ne päätyvät iholle. Kummassakin tapauksessa oikean tuotteen pitäisi olla vähintään suojakertoimella 15 tai sitä korkeampi, sekä vedenkestävä.

Ajoita oikein
Saman tutkimuksen mukaan eurooppalaiset lomailijat istuvat yleensä aurinkotuoleihinsa noin puolenpäivän aikaan. Koska aurinko on vahvimmillaan klo 11.00 – 15.00 välillä, on tärkeää ajoittaa auringonotto sen mukaan. Muista myös lisätä aurinkovoidetta säännöllisesti uudelleen (suositeltu aika on kahden tunnin välein).

Juo paljonRanta
Riittävä veden juonti ja nesteiden saanti koko päivän ajan on myös ratkaisevaa. Varmista aina, että sinulla on pullo vettä, hedelmämehua, jäädytettyä teetä tai jopa maustettua kuplivaa vettä käden ulottuvilla. Ole valmis, varsinkin jos aiot ottaa aurinkoa pitkän aikaa. Aivan kuten 14 prosenttia ruotsalaisista, ketkä haluavat viettää noin 4 tuntia auringon alla. Tai kuten 5% saksalaisista vastaajista, ketkä paljastivat ottavansa aurinkoa yli 10 tuntia.

Kesäloman jälkeen
Kun olet nauttinut ihastuttavasta päivästä auringon alla, on aika jäähtyä ja ravita ihoa. Erikoisnesteet ja luonnolliset kehon suihkeet ovat vain muutamia ideoita, jotka pitävät ihon puhtaana, viileänä ja kosteutettuna.

Niin monilla hyvillä tuotteilla ja tieteellisillä tutkimuksilla ei ole mitään tekosyytä olla suojelematta ihoa auringon valolta. Toivomme, että nämä ehdotukset antavat sinulle muutamia ideoita ja voit nauttia kesästä ilman huolia! Älä unohda kertoa meille muita vinkkejä, joita ehkä unohdimme mainita.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Lomakäyttäytyminen. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *