Oudot liikennesäännöt

Oudot liikennesäännöt maailmalla

Oudot liikennesäännöt maailmalla – Lue hauskimmat!

 

”Jos et ole nähnyt vaimoasi hymyilevän liikennepoliisille, et ole nähnyt häntä hymyilevän kauneimmillaan.” – Kin Hubbard.

Maailma on täynnä outoja sääntöjä ja lakeja, joista käytössä olevat tien päällä on osoittautunut olevan kaikista oudoimmiksi! Vaikka jotkut kuljettajat voivat saada sakkoa ylinopeudesta tai ajamisesta ilman turvavyötä, he voivat olla iloisia, että nämä oudot asetukset ovat voimassa vain tietyissä paikoissa ympäri maailmaa.

Oluen kanssa ratissa
Vaikka emme varmasti suosittele kuljettajille rattiin menemistä oluen kanssa, se on 100% laillinen alkoholijuoma navigoidessa kurittomilla Costa Rican kaduilla. Äskettäin tiukemmat lait ovat tulleet voimaan, joten kun veren alkoholipitoisuus ajaessa on yli 0,75 prosenttia, laki tulee vastaan. Rattijuopumus Costa Ricassa väheni 50% vuonna 2010 lain ensimmäisen vuoden vaikutuksen jälkeen.

Costa Rica


Naiset eivät saa ajaa
Saudi-Arabia on ainoa maa maailmassa, joka ei salli naisia rattiin. Vaikka tämä sääntö on voimassa, yrityksiä on ollut monia sallia naisten ajaa. Koska he eivät voi ajaa, Saudi Arabian perheet maksavat massiivisen $3.7 miljardia vuodessa autonkuljettajille.


Pysähtyminen eläimille
Etelä-Afrikkassa on sanottu olevan vain yksi auto joka viidettä kansalaista kohtaan, mutta siitä huolimatta laissa todetaan, että ”ajoneuvon kuljettajan yleisillä teillä on pysäytettävä tällainen ajoneuvo henkilön pyynnöstä tai signaalilla, kuka johtaa tai matkustaa millä tahansa nautaeläimellä, hevosella, aasilla, muulilla, lampaalla, vuohella, sialla tai strutsilla tällaisella tiellä.” Sakot voivat olla melko korket kaikille, ketkä eivät noudata lakia asianmukaisesti.

Strutsit


Hautajaiskulkueet
23 Yhdysvaltojen osavaltioissa on erityisiä lakeja, mitkätekevät laittomaksi kuljettajien ohittaa hautajaissaattuetta. Nevada on ainoa valtio, joka nimenomaan mahdollistaa johto- tai saattuekuljetuksen hautajaiskulkueessa mennä päin punaisia valoja.


Muista lasit
Kaikki, ketkä tarvitsevat silmälaseja ajamaan Espanjan teillä on säilytettävä aina varalaseja autossa varmuuden vuoksi, jos yhdet katoavat tai linssi putoaa pois. Tämä laki on voimassa maanlaajuisesti ja poliisi päättää, ansaitseeko kuljettaja sakot vai ei.


Pysähtyminen Kiinassa
Vaikka ei ole oikea laki, kuljettajat Kiinassa ja erityisesti Pekingissä, ovat taipuvaisia olla antamatta jalankulkijoille tietä missä tahansa. Suhteellisen hiljattain käyttöön otettu laki teknisesti vaatii autoilijat pysähtymään punaisilla valoilla, ei ole yllättävää, että kuljettajat eivät usein huomioi liikennevaloja ja jatkavat punaisiin päin. Uudet ”itsepalvelu”-liikennevalot Pekingissä antavat jalankulkijoille helposti tietä painamalla nappia, odota ja mene, kun valo muuttuu. Valitettavasti kuljettajat eivät aina noudata sääntöjä ja voivat ajaa läpi vaikka ihmiset ylittävät tietä.

Kiinassa


Turvallisesti Autobahnoilla
Kun ajat autobahnoilla, on laitonta pysähtyä nopealla moottoritiellä muussa kuin hätätilanteessa. Polttoaineen loppumista pidetään myös täysin sopimattomana, koska tämä lasketaan kuljettajan huolimattomuudeksi ja kuljettajille todennäköisesti tulee hyvin melkoinen maksu vaaratilanteen aiheuttamisesta itselleen ja muille. He, ketkä ovat ajaneet Saksassa tietävät, että autobahnoilla ei ole nopeusrajoituksia, joten muista pitää silmällä polttoainemittaria ajettaessa.


Kädet ohjauspyörällä
Kyproksella kuljettajille, ketkä nostavat tarpeettomasti kädet ohjauspyörästä voivat saada vakavia sakkoja. Onnettomuudet ovat olleet niin yleisiä Välimeren saarella viime vuosina, että nyt on jopa laitonta syödä tai juoda mitään ajon aikana.

Kädet ohjauspyörällä


Vaikutuksen alaisena
Tietenkin juominen ja ajaminen on laitonta, mutta Makedoniassa viranomaiset menevät vielä pidemmälle: jos olet ”näkyvästi alkoholin vaikutuksen alaisena”, et saa istua etuistupenkillä, oletettavasti ei vain siksi, koska kauhea antamaan suuntaohjeita.


Pysy suojattuna
Varmista, että pidät paitasi päällä, koska matkustaminen yläosattomissa Thaimaassa on ankarasti kielletty. Tämä koskee sekä miehiä että naisia ja kaikkien autoilijoiedn, pyörällä, autolla tai tuk-tuk:lla, täytyy totella. Jos et kestä lämpöä, saat itsellesi pienen sakon.

Suojaa itsesi


Älä aja sokkona
Alabamassa on laitonta ajaa silmät sidottuina. Voimme ajatella, että jossakin jossain vaiheessa Alabaman historiassa joku yritti ajaa ajoneuvossa sokkona.


Eläimet sylissä
Vaikka useimmat valtiot Yhdysvalloissa sallivat lemmikkieläinten istua sylissä, Hawaii ja New Jersey kieltävät lemmikkieläinten matkustamista edessä. Toinen myytti, jota uskoivat monet ihmiset on, että gorillat eivät saa matkustaa autojen takapenkillä Massachusettsissa. Vaikka tämä laki näyttää naurettavalta, se ei valitettavasti ole totta, mutta urbaani legenda on edelleen yleisesti suosittu.

Gorilla autossa


Puhdista minut
Joissakin maissa jumalallisuus on kuin puhtaus – ja poliisi määrää sakkoja kaikille likaisella autolla. Paikan päällä sakot voidaan antaa Valko-Venäjällä, Romaniassa ja Venäjällä ajaessa likaista autoa. Ei ole asianmukaista määritelmää, mitä pidetään ”likaisena”, se on jopa upseerin harkinnan alla, joten on parasta pitää auton tip-top kunnossa välttääkseen rangaistuksen.


Rekisterikilvet Manilassa
Manilassa ihmiset eivät voi ajaa tietyillä alueilla riippuen viikonpäivästä ja rekisterikilven viimeisestä numerosta. Jos auton kilpi päättyy numeroihin 1 tai 2, kuljettajaa voidaan sakottaa, jos ajaa ahtaissa paikoissa tiettyinä aikoina. Tämä pätee myös tietyillä alueilla Pariisissa, mutta pyörremyrskyjen ja tulvien takia laki Manilassa on paljon tiukempi.


Mieti ennen kuin juot
Muista aina miettiä, ennen kuin juot lasin samppanjaa ennen ajamista. Kuljettajia Ranskassa vaaditaan lailla pitämään mukana käyttämätöntä alkometripakkausta ajoneuvossa kaikissa tilanteissa. Tämä auttaa estämään humalassa ajamisen karsimista ja valtion kuluja.

Alkometri


Älä roiski jalankulkijoiden päälle
Hyvin kohteliaassa Japanissa kuljettajia voidaan sakkottaa vedellä jalankulkijoiden päälle roiskimisesta. Ehkä jotkut kuljettajat ajattelevat kahdesti ennen kuin ajavat lätäköiden läpi vauhdilla.

Pysy turvassa näillä teillä ja jos etsit ajoneuvoa seuraavalle lomallesi, käy sivuillamme ja löydät varmasti sopivan auton tai asuntoauton vuokralle yli 20,000 eri kohteessa eri puolilla maailmaa.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *