Sadepilvet

Mitä tehdä sateisella säällä

Mitä tehdä sateisella säällä – Älä jää masentumaan sisälle!

Totta puhuen, vaikka kesälomaunelmamme on yleensä aurinkorantoja, jäätelötötteröitä, sininen taivas ja jotain lähempänä paratiisia, todellisuudessa se ei ole aina niin. On aina olemassa mahdollisuus, että päädyt kaatosateessa keskellä tylsää ja harmaata kaupunkia. Tässä tapauksessa sinulla ei ole paljon valinnanvaraa – tuhlata päivä piilossa hotellihuoneessa ei ehkä ole paras idea, joten tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa. Et voi ohjata tai paeta säätä.

Hanki iso sateenvarjo
Et voi tehdä mitään huonon sään suhteen, joten tartu sateenvarjoon tai sadetakkiin ja teeskentele, että sää ei voisi olla parempi. Nähtävyyksien kohokohdat, kuten monumentit, kirkot, kadut, sillat ja veistokset eivät häviä ilman auringonvaloa. Sama koskee kiertoajeluja. Matkustajat ovat usein huolissaan siitä, toteutuvatko heidän varaamat kävelyretket, jos sataa. Totuus on, että useimmat matkat tapahtuvat säästä riippumatta ja useimmat oppaat ovat tottuneet siihen. Pahinta mitä voi tehdä on jättää kiertomatka välistä ja jättää opas odottamaan. Sen sijaan voit kulkea sateenvarjon alla, kävellä pitkin märkiä katuja ja pitää mielessä norjalainen sananlasku: ”Ei ole huonoa säätä, vain huonoja vaatteita”. Ja uskokaa tai älkää, norjalaisilla on runsaasti kokemusta sateesta. Samalla asenteella voit lähteä myös vaeltamaan!

Aktiviteetit sisälläErilaiset aktiviteetit sisällä
Jos et ole oikeasti museoiden tai shoppailun fani, voit aina tehdä jotain enemmän käytännöllistä, kuten ilmoittautua työpajaan. Ruoanlaittotyöpajat ovat erityisen suosittuja – voit löytää kaiken vohvelityöpajoista Portugalin, Tšekin ja Turkin kokkaustunteihin. Voit myös liittyä viininmaistajaisille, löytää ihmeelliseen saksalaisen oluen maailma, oppia tekemään turkkilaisia lasiesineitä ja tehdä itse käsitöitä. Tämä on hyvä mahdollisuus oppia tekemään jotakin paikalliseen historiaan tai kulttuuriin liittyvää. Voit halutessasi myös liittyä tietokilpailuporukkaan, näytelmäryhmään tai satunnaisiin paikallisten tai turistien järjestämiin tapaamisiin.

Museot
Museot ovat hyviä paikkoja piiloutua kauhealta säältä. Niitä läytyy lukemattomia määriä kaikkialla maailmassa lähes jokaiseen makuun. Voit kirjaimellisesti viettää tunteja isommissa museoissa tutustumalla kohdemaahan, kaupunkiin ja kulttuuriin ja luultavasti unohdat sään ulkona. Kattavampaa kokemusta varten voit rekisteröityä museokierroksille. Opas varmistaa, että näet parhaat näyttelyt ja kertoo niistä huomattavasti yksityiskohtaisemmin kuin opaskirjat. Museoiden lisäksi voit samalla tavalla kierrellä esimerkiksi kirkoissa ja erilaisissa tunnetuissa rakennuksissa.

Lähde opastetulle bussi- tai autokierrokselle
Saatavilla on paljon erilaisia bussi-, auto- ja minibussipäiväretkiä. Sinun luultavasti täytyy käydä ulkona joksikin aikaa nähtävyyksien kohdalla, mutta se on silti parempi vaihtoehto, kuin päämäärättömästi vaeltaa itse kaatosateessa. Bussimatkat usein vie sinut eri paikkoihin kaupungin ulkopuolella, jossa useimmilla turisteilla ei ole aikaa mennä, ja ne ovat täydellinen tapa päästä ulos kaupungista ja rajoittaa aikaa kylmässä ja sateessa. Omalla vuokra-autolla sinulla on samalla tavalla hyvä mahdollisuus lähteä jonnekkin kaupungin ulkopuolelle vähemmän tunnetuissa kohteissa.

ElokuvateatteritElokuvat ja teatterit
Kun sää on erityisen kurja, ei ole mitään parempaa, kuin rentouttava mukava punainen istuin ison valkokankaan edessä tai teatterihallissa. Paikallista kulttuurikokemusta varten tutustu paikallisiin elokuviin tai näytelmiin paikallisilta kirjailijoilta. Ainoa asia, joka sinun pitäisi pitää mielessä on kieli – varmista, että elokuva on dubattuna tai tekstitetty jollakin kielellä, jota ymmärrät. Monet teatterit ja oopperat tarjoavat englanninkielen tekstitystä, mutta kannattaa aina tarkistaa ennen lippusi ostamista. Voit myös osallistua muihin tapahtumiin, kuten komediaesityksiin ja konsertteihin.

Tutustu paikallisiin tai muihin matkailijoihin
Itsesi lisäksi kohteessasi on varmasti monia muita matkailijoita, ketkä ovat masentuneita sään takia. Varaa majoitus hostellista ja voit varmasti tutstua muihin ihmisiin ja voitte suunnitella jotakin yhdessä. Nykyään netin välityksellä on helppo löytää erilaisia tapahtumia ja ryhmiä, joita paikalliset järjestävät ja joihin voit vapaasti liittyä. Käytä mahdollisuus hyväksesi ja mikä onkaan parempi tapa tutustua paikallisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriin, kun viettämällä aikaa heidän kanssaan. He myös varmasti voivat jakaa kanssasi hyviä vinkkejä minne kannataa mennä ja mitä nähdä, ja mitkä ovat kaupungin parhaimmat ravintolat!

Lue ja kirjoitaLue tai kirjoita
Voit halutessasi viettää täysin rentouttavan päivän pelkästään lukemalla kirjoja tai kirjoittamalla postikortteja tai kirjeitä teen ääressä. Käy paikallisessa kirjastossa tai kirjakaupassa, myös kirppikseltä löytyy varmasti halpoja kirjoja, ja valitse itsellesi joku kohdemaasi kirjailijan kirja ja lue sitä. Voit myös kirjoittaa kavereillesi tai perheellesi kirjeitä, postikortteja, blogiasi tai arvosteluja eri kohteista ja ravintoloista, joissa kerkesit käydä. Yksi mahtavista ideoista on pitää matkapäiväkirjaa ja kirjoittaa ylös kaikki kokemuksesi ja mitä kaikkea opit ja teit matkasi aikana. Myöhemmin vanhemmalla iällä niitä muistoja on mukava muistella.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *