Vauva kaukalossa

Matkustaminen lasten kanssa

Matkustaminen lasten kanssa – Vinkkejä rennolle matkalle

 

Pitkät automatkat vauvan tai taaperon kanssa voi olla vanhemmille hyvin stressaavaa. Siksi olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden pitäisi auttaa saapumaan rennosti määränpäähäsi. Matka omalla tai vuokra-autolla on lapsille, sekä sinulle, ehkä hieman enemmän rasittavampaa kuin esimerkiksi lentokoneella. Autolla matkustaminen myös tarjoaa kaksi merkittävää etua. Autolla voit olla joustava ja pitää taukoja aina kun sinä tai lapsesi sitä tarvitsee. Toinen etu on ilmeinen, kun katsot autosi tavaratilaan. Miten kannat kaikki nämä matkatavarat lentokoneessa ja ilman lisäkustannuksia?

Suunnittele lähtöpäivä ja aika viisaasti!
Vältä ruuhka-aikoja ja vapaapäiviä. Onko lapsesi hyvä autossa nukkuja? Matkusta mieluiten yön yli tai aikaisin aamulla, joten voit olla varma, että lapsi yksinkertaisesi nukahtaa muutamaksi tunniksi pitkän matkan aikana ja on hereillä vain murto-osan. Yön aikana säästyt kesähelteeltä, joka voi päivän aikana olla aika sietämätöntä.

Lasten turvaistuin
Oikea turvaistuin puhuu puolestaan!
Tarkista ennen matkaa oikea turvaistuimen kiinnitys. Jos lapsi on vielä vauva ja matkustaa taaksepäin matkustajan istuimella, laita etumatkustajan turvatyyny pois päältä tässä tapauksessa. Sinun ei pitäisi sijoittaa mitään hattuhyllylle, koska jarruttaessa nämä esineet lentävät voimakkaasti eteen. Auringon suojaksi suosittelemme aurinkolevyn asentamista. Jos vuokraat auton, voit aina tuoda oman turvaistuimesi mukana, tai vuokrata autovuokraamosta. Muista kuitenkin, että lastenisuimia on saatavilla rajoitetusti ja sinun on merkittävä halusi vuokrata istuin varaukseesi. Hanki lapsellesi oikeanlainen istuin lapsen painon ja pituuden mukaan.

Lapsen hyvinvointi
Pidä monia taukoja jokaisen 2 tunnin välein noin 15 minuutin ajan. On tärkeää, että kuljettajat, sekä matkustajat saavat raitista ilmaa. Koska jatkuva istuminen lastenistuimessa on hyvin rasittava pitkällä aikavälillä, on järkevää suunnitella tauko leikkipaikkalla, jotta lapsi voi peuhata vapaasti. Ajoittain kannattaa avata ikkunat kunnolla niin, että autossa tapahtuu ilmanvaihto. Autossa, varsinkin lasten kanssa, älä missään nimessä tupakoi. Jos lapsi marisee ja itkiee, laita yksi matkustajista takapenkille ja anna lapselle enemmän huomiota. Älä missään tapauksessa avaa turvavyötä tai vie lasta pois istuimeltaan. Voit tehdä lapsen olon mukavammaksi ottamalla pois kengät. Jotkut lapset myös haluavat pukeutua tossuihin ajon ajaksi pidemmälle matkalle.

Pienillä asioilla on suuri vaikutus
Pieni spray pullo, joka suihkuttaa hienoa vesisumua, suojaa kuivumista ja virkistää paitsi vanhempia lapsia (vauvat saattavat pelästyä), mutta myös kuljettajaa/matkustajia. Ota mukaan pientä purtavaa, kuten keksejä (mieluiten ilman suklaata), runsaasti juotavaa, hoitolaukku, vaihtovaatteet, aurinkolasit, aurinkovoidetta, kosteuspyyhkeitä, tyyny ja pieni peitto, ja vaikkapa lapsen lempilelu.

Tekemistä/viihdettä
Peittoa ja tuttia ei tietenkään saa unohtaa! Lisäksi sinun kannattaa ottaa mukaan lasten musiikkia tai tarinoita. Riippuen siitä, kuinka hyvin lapsi sietää ohjelmien katsomista/kirjojen lukemista autossa ilman pahoinvointia, kannattaa pitää kohtuullinen määrä lastenkirjoja tai lastenohjelmia mukana. Jos sinä tai lapsesi kärsii matkapahoinvoinnista, muutamat vinkit meidän vimeisimmästä blogista voivat auttaa. Jos lapsi on jo hieman vanhempi, voit leikkiä tunnettua leikkiä ”kuka näkee ensin sinisen auton, voittaa”.

Toivottavasti tämä artikkeli auttaa seuraavalla matkallasi lapsen kanssa!

 

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *