Lisämaksut

Lisävarusteet ja paikalliset maksut

Lisävarusteet ja paikalliset maksut – Mitä sinun tulee tietää

 

Meillä Auto Europella asiakkaidemme tyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää ja siksi käytämme paljon aikaa ja voimavaroja tarjotaksemme hyvää tietoja. Paikalliset maksut voivat joskus olla kiistanalainen asia, joten yritämme kovasti varmistaa vuokraamon valitsemisen aikana, että asiakkaillamme on tarpeeksi tietoa tekemään tietoon perustuva päätös. Jokainen vuokraamo päättää paikallisista maksuista itse ja Auto Europeilla ei ole valtaa siihen, mitä nämä maksut ovat ja paljonko ne maksavat. Yritämme kuitenkin luetella ne mahdollisimman yksityiskohtaisesti ”vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot” -osiossa ja varausvahvistuksessa. Seuraavaksi luettelemme niistä muutamia.

Polttoaine – Polttoainekäytäntöä on kahta eri tyyppiä: ”nouto täynnä/palautus täynnä” tai ”nouto täynnä/palautus tyhjänä”. ”Nouto täynnä/palautus täynnä” tarkoittaa, että autossa on täysi säiliö ja asiakkaan on palautettava se täynnä (maksat siis vain käytetystä polttoaineesta, jonka tankkaat). ”Nouto täynnä/palautus tyhjänä” vaihtoehdossa autossa on täysi säiliö, josta asiakkaan tulee maksaa noudon yhteydessä ja se on palautettava mahdollisimman tyhjänä, koska käyttämätöntä polttoainetta ei normaalisti hyvitetä (poikkeuksia on). On tärkeää huomata, että veloitetun litran hinta on todennäköisesti hieman korkeampi kuin paikallisilla huoltoaineasemilla ja siihen yleensä lisätään ”palvelumaksu”. Tällainen polttoainekäytäntö on melko yleinen edullisimmilla autovuokraamoilla Välimeren alueella (enimmäkseen Espanjassa ja Portugalissa, mutta myös muissa maissa). Jotkut vuokraamot tarjoavat vain yhden vaihtoehdon riippuen vuokran pituudesta.

Nuoren-/seniorikuljettajan lisämaksu – Kuljettajien, ketkä ovat alle tai yli tietyn iän (tarkka ikä riippuu vuokraamosta, toimistosta ja autoluokasta), tarvitsee maksaa lisämaksu auton vuokraamisesta. Tämä johtuu siitä, että vakuutusyhtiöt veloittavat näissä tapauksissa enemmän, joten vuokraamot veloittavat lisämaksun.

Yhdensuuntaisen vuokran maksu – Jos noudat auton yhdestä kohteesta ja aiot palauttaa sen toiseen, joudut todennäköisesti maksamaan siitä lisämaksun. Tämä johtuu autojen tarjonnasta, sillä vuokraamo joutuu palaamaan auton alkuperäiseen toimistoon. Samassa valtiossa ei aina ole lisämaksua, mutta eri maiden välillä melko varmasti. Jos varaat verkossa, riippuen vuokraamosta, yhdensuuntaisen vuokran maksu näkyy varausprosessin aikana kokonaishinnan alapuolella. Muutoin viimeistään varausvahvistuksessa.

Rajanylitysmaksu – Sinun tulee aina ilmoittaa meille, jos aiot ajaa autolla muihin maihin vuokramaan ulkopuolella, vaikka aiot palauttaa sen alkuperäiseen kohteeseen vuokran lopussa. Yleensä näissä tapauksissa lisämaksua sovelletaan, mutta ei aina. Tämä johtuu siitä, että rajojen ylittäminen joskus vaatii lisävakuutusta. Siksi on tärkeä ottaa selvää eri vuokraamojen käytännöistä. Jos vakuutus on pakollinen ja ajat rajojen ylitse ilman sitä, auto ei ole vakuutettu ja sillä on itse asiassa silloin laitonta ajaa.

Talvirenkaat – Joissakin maissa tiettynä vuodenaikana talvirenkaat ovat pakollisia. Joidenkin vuokraamojen autoihin on jo valmiiksi asennettu talvirenkaat ja ne kuuluvat hintaan, mutta jotkut vuokraamot veloittavat siitä lisämaksun. Voit aina tarkistaa, mikä käytäntö koskee vuokraamoasi lukemalla lisää vuokraehdoista. Varausjärjestelmässämme voit löytää myös erikseen merkittyjä tarjouksia, jotka sisältävät talvirengasmaksun.

Lisäkuljettajien maksu – Jokaisen kuljettajan on allekirjoitettava vuokrasopimus, jotta vakuutukset tulisivat voimaan. Joskus saatavilla on erikoistarjouksia, jolloin hintaan sisältyy lisäkuljettajia (kuten Gold Rate -pakettimme Yhdysvalloissa), mutta normaalisti lisäkuljettajan lisäämisestä vuokraasi tulee paikan päällä lisäkuljettajan lisämaksu.

Suksitelineet/GPS/lastenistuimet – Kaikki nämä maksetaan paikan päällä vuokraamossa. Joskus vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot-osiosta voit löytää arvioidun hinnan kaikille lisävarusteille. Vaikka voit ilmoittaa suoraan vuokraamoon, että haluat vuokrata yhden näistä lisävarusteista autoa noudettaessa, mutta jos ilmoitat meille, voimme pyytää niiden varaamista etukäteen ja varmistaa niiden saatavuuden.

Lue aina varausta tehdessä vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot -osiosta tarkempia tietoja lisämaksuista. Nämä ovat myös merkittynä varausvahvistukseesi. Jos sinulla on kysyttävää ja haluat mieluummin puhua asiakaspalvelijamme kanssa nettivarauksen sijaan, soita meille maksuttomaan palvelunumeroon milloin tahansa ennen varauksen tekoa tai sen jälkeen.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Autonvuokrauksen vinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *