Laskettelu Alpeilla

Hiihtoloma Alpeilla

Hiihtoloma Alpeilla – Saksa ja Itävalta

 

Hitaasti mutta varmasti tulee taas aika talven ystäville. ”Epämiellyttävä” kausi voi olla erittäin mukava kylmien ja joskus synkkien päivien kanssa, myös ihan vain vaihtelun vuoksi. Raitis ilma, auringonpaiste sinisellä taivaalla ja upea näkymä vuorilta herättää iloa. Mutta milloin ja ennen kaikkea missä voit parhaiten viettää talvilomaasi laskettelemassa? Tietenkin monet tekijät ja henkilökohtaiset mieltymykset ovat tässä yhteydessä tärkeitä. Haluatko kohteen, josta voit helposti päästä hiihtokeskukseen ja se tarjoaa sen lisäksi ostosmahdollisuuksia? Vai haluatko urheilla koko päivän ja nauttia oluen illalla?

Ennen kuin päätät hiihtokeskuksesta, sinun pitäisi olla tietoinen siitä, mikä on sinulle tärkeää. Sen jälkeen voit uppoutua valintoihisi, sillä tältä löytyy niin paljon upeita kohteita upeilla maisemilla. Tyypillisiä laskettelukohteita ovat mm. Tiroli, Kitzbühel tai Saksan ja Itävallan Alppien alueet. Olemme koonneet sinulle muutamia tietoja suosituimmista hiihtokeskuksista.

Laskettelu vuorilla

Kitzbühel on epäilemättä yksi suosituimmista hiihtokeskuksista maailmassa. 54 köysirataa ja hissiä sekä 179 km täydellisiä rinteitä ja 36 km pitkät hiihtoreitit tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen ja vertaansa vailla. Kitzbühelissä joka vuonna lumi mahdollistaa jopa keskimäärin 200 vuorokauden verran laskettelua. Gamsstad on saanut maineen varmana lumikohteena. Lisäksi talvisää upealla valkealla loistolla täydentää seikkailua täydellisesti.

Tiroli on Itävallan suurin jäätiköllä sijaitseva laskettelualue, jossa lumi on taattu lokakuusta kesäkuuhun. Se tarjoaa yli 80 hiihtokeskusta ja noin 3 000 kilometriä hiihdettävää maastoa. Tirol tarjoaa parhaimpia ja jännittävimpiä rinteitä maailmalla. Niin monet upeat hiihtokeskukset tekevät Tirolista Euroopan suosituimman hiihdon ja lumilautailun kohteen Alpeilla. Täältä löytyy jokaiselle jotakin helposta haastavaan rinteeseen. Aloittelijat ja ammattilaiset nauttivat kohteesta varmasti.

Jos matkaat Baijeriin, pääset vuokra-autolla Münchenistä Garmisch Partenkircheniin, jossa on suurin hiihtokeskus Ylä-Baijerissa. Jälleen täältä löytyy yli 40 km eri rinteitä kaiken asteen hiihtäjille. Lisäksi kolme hiihtoaluetta on yhdistetty yhdeksi, jotta pienemmilläkin lomailijoilla on hauskaa. Lapsiperheille, ketkä haluavat ottaa rennommin, Garmisch Partenkirchenin hiihtokeskus sopii erinomaisesti.

Lumilautailu

Kaikki riippuu nyt sinusta! Mihin kohteeseen ja mille alueelle olet päättänyt lähteä? – Tietenkin kuulemme mielellämme myös lisää suosituksia sinulta.

Toivotamme sinulle unohtumatonta hiihtolomaa täynnä hupia ja lepoa.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *