Hauskat pelit matkalle

Unohda ”Minä vakoilen…”-leikki – Hauskat pelit matkalle

 

Auto Europen tilaaman äskettäisen kyselyn mukaan ihmiset leikkivät keskimäärin 1543 kertaa ”Minä vakoilen”-leikkiä elinaikanaan. Se on aika paljon. On olemassa paljon enemmän pelejä, jotka voivat viihdyttää lapsia ja aikuisia automatkan aikana. Alla löydät joitakin henkilökohtaisia suosikkejamme.

Pelit / aktiviteetit lapsille

Kun matka on pitkä, paras tapa pitää lapset kiireisinä on pelata pelejä, loppujen lopuksi me emme halua lapsemme kyllästyvän ja aiheuttavan kaaosta. Vaikka vakoiluleikki voi olla hauskaa, on hyvä myös pelata muita pelejä vaihtelun vuoksi. Lue meidän suosittelemat parhaat viisi peliä ja leikkiä lasten kanssa.

 

Leikit lasten kanssa

1. Matkakokoiset lautapelit

Ota mukaan lautapelejä, joita tavallisesti tykkäät pelata kotona! Niitä myydään matkakokoisina kaikkialla ja ne ovat täydellisiä matkalla. Mikään ei voita klassista peliä, jotta aika kuluisi nopeammin. Ajattomia suosikkeja ovat Scrabble, Taboo ja korttipelit. On tärkeää luoda hyvä ympäristö pelin pelaamiselle autossa. Tavallisesti selkänojan keskellä oleva käsinoja voi toimia lapsellesi täydellisenä pöydänä. Korttipelien hyvä puoli on se, että voit pelata niitä myös matkakohteessasi, jotta lapsillasi on aina mukavaa!

2. Kannettava DVD-soitin

Lapset ovat kiinnostuneita TV:stä ja musiikista. Riippumatta siitä, oletko television katselun puolesta tai sitä vastaan, se pitää lapsesi kiireisinä useita tunteja, jolloin voit keskittyä ajamiseen ja liikenteeseen. Kannettavat DVD-soittimet ja pari DVD-levyä saavat kyllästytyneet lapset kiinnostuneiksi helposti. Kannettavat DVD-soittimet voi ostaa paikallisessa elektroniikkakaupassa tai voit asentaa ne suoraan etuistuinten takaosaan.

3. Opettavainen tietokilpailu

Ei ole parempaa tapaa pitää lapsesi kiireisinä ja välittää heille tietoa, kuin tietovisat. Riippuen siitä, mitä haluat opettaa, saatat joutua tekemään valmisteluja, mutta voit myös keksiä kysymykset suoraan päästä. Voit ottaa mukaan ennalta kirjoitettuja kortteja, tai vaikkapa opaskirjan. Yksi suosituimmista aiheista tietokilpailulle on matkasi määränpää. Oikein tehtynä se pitää lapsesi varattuina ja he oppivat samalla uutta. Se varmasti saa lapset kiinonstumaan enemmän määränpäästä.

4. Aakkosleikki

Tämä kultainen klassikko pitää lapsesi kiireisinä tuntikausia! Pelin säännöt ovat yksinkertaisia. Sinun on löydettävä kyltti, tienviitta tai rakennus, joka alkaa kirjaimella aakkosjärjestyksessä. Joten aloita etsiminen kirjaimella ”A” aina kirjaimeen ”Ö” asti. Kyltin on alettava aakkosten kirjaimella ilman poikkeuksia. Jos merkissä on useita sanoja, esimerkki: Dairy Queen, voit käyttää sitä kirjaimelle ”D” ja kirjaimelle ”Q”. Vähiten yleiset ja siksi vaikeimmat löytää, ovat kirjaimet Ö, Q, X ja Z. Ensimmäinen pelaaja, kuka etsii kaikki aakkosten kirjaimet, on voittaja.

5. Yhdistä pisteet

Sopii pitkille matkoille ja sitä varten tarvitset vain lyijykyniä ja paperiarkin. Normaalisti pelataan kahdella pelaajalla, mutta sitä voidaan myös pelata useamman ihmisen kanssa, riippuen paperiarkin koosta. Peli alkaa parilla pisteellä paperilla. Jokainen pelaaja puolestaan voi yhdistää kaksi pistettä tekemällä pysty- tai vaakasuuntaisen viivan. Pelaaja, kuka täyttää laatikon/sovitun mittaisen viivan, asettaa loppuun nimikirjaimet ja ottaa toisen vuoron. Pelaaja, jolla on eniten laatikoita, voittaa.

 

Pelit/aktiviteetit aikuisille

Lapset eivät ole ainoita, ketkä kyllästyvät pitkiin matkoihin. Kun lähdet matkalle ystävien kanssa tai käyt lomalla kumppanin kanssa, aina ei ole tekemistä ja kyllästyt jossain vaiheessa. Tässä meidän viisi peli- ja aktiviteettiehdotusta alla, jotta aiksi kuluu nopeammin!

 

Aktiviteetit aikuisille

1. Kun olit nukkumassa

Säännöt ovat yksinkertaiset ja vaativat matkustajien nukahtamista matkan jossakin vaiheessa. Kun matkustaja herää, luo tarina ja yrittää saada heidät uskomaan tämä tarina. Jokainen henkilö vuorotellen lisää jotakin tarinaan. Pistejärjestelmä on helppoa. Jos matkustaja uskoo tarinan, jokainen tarinanpitäjä saa 3 pistettä. Jos nukkuva matkustaja narraa muut ja liittyy tarinaan oikein, hän varastaa kaikki pisteet. Pisteitä vähennetään, jos joku rikkoo tarinan luonteen. Henkilö, kenellä on eniten pisteitä saapuessa määränpäähän, voittaa.

2. Lue kirjaa / katso elokuva

Kirjan lukeminen tai elokuvan katsominen ei ole ainoastaan hyvä tapa pitää lapset kiinnostuneina, mutta myöskin aikuiset. Aika lentää, kun luet mielenkiintoista kirjaa tai katsot hienoa elokuvaa. Valmistaudu pitkälle matkalle pakkaamalla mukaan suosikkielokuvasi tai uusia, joita et ole vielä nähnyt. Varmista, että sinulla on enemmän kuin yksi kirja tai elokuva, jotta et kyllästy.

3. Kuulitko?

Erittäin yksinkertainen, mutta hauska peli, jota yleensä pelaa kaksi ihmistä. Ensimmäinen kysyy ”kuulitko, kun …. tapahtui?”. Jos vastaaja vastaa oikein, ettei se tapahtunut, hän saa kaksi pistettä. Jos vastaaja sanoo virheellisesti, että se ei tapahtunut, kysyjä saa kaksi pistettä ja yhden ylimääräisen. Jos vastaaja haluaa kertoa heille enemmän, pisteet kaksinkertaistuvat lopussa. Jälkeenpäin voit vaihtaa ja aloittaa uudelleen kyselemällä ”kuulitko, kun …. tapahtui?”.

4. Onneksi, valitettavasti

Toinen hauska peli on ”Onneksi, valitettavasti”, yksinkertainen mutta hilpeä peli. Säännöt ovat yksinkertaiset ja sitä voi pelata useampi henkilö. Esität toteamuksen. Ensimmäinen aloittaa lauseen onneksi… ja seurava henkilö jatkaa lausetta sanalla valitettavasti… tilanteeseen liittyen. Esimerkki: Onneksi tämä oli ensimmäinen vierailuni Kanadaan. Valitettavasti siellä satoi jatkuvasti. Onneksi toin vaaleanpunaisen sateenvarjon. Valitettavasti vihaat vaaleanpunaista, jne. Tee se mahdollisimman luovaksi hauskoilla tuloksilla.

5. Arvaa kuka? 10 kysymystä

Tunnettu vaihtoehto ”Minä vakoilen” -pelistä. Arvaa, ketä henkilö ajattelee 10 kysymyksellä ja voitat. Yksi matkustaja ajattelee kuuluisaa tai tunnettua henkilöä. Loput autossa voivat esittää kysymyksiä ja yrittävät selvittää, ketä henkilö ajattelee (yhteensä 10 kysymystä). Jos kuuluisa ihminen arvataan, matkustaja, kuka arvaa, saa yhden pisteen ja aloittaa toisen kierroksen. Jos kuuluisaa henkilöä ei arvata, matkustaja voi ajatella toista henkilöä ja saa yhden pisteen.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *