Autot läpi elämämme

Autot läpi elämän

Autot läpi elämän – Teini-iästä vanhuuteen

 

Joillakin meistä on erityinen side autojemme kanssa. Muistatko, kun ensimmäisen kerran ajoit autoa? Muistat ajokokeen ja kun istuit ensimmäistä kertaa yksin ratin taakse? Olit innoissasi siitä, että voit mennä minne haluat? Jos ajattelet sitä, autoilla on suuri rooli elämässämme. Auto Europen kyselyn mukaan ihmiset ajavat 64,5 vuotta elämäässään. Tämä on suuri numero; ajoneuvot ovat usein kanssamme elämän tärkeissä tapahtumissa.

Autot läpi elämän

Teinivuodet
Monet aloittavat ajamisen 18-vuotiaana, ohjauspyörän takana vietetyt vuodet ovat suuri osa elämäämme. Näiden vuosien aikana tulee vastaan monia erityisiä hetkiä, ensimmäisiä kertoja, jolloin teemme jotain autossa. Ensimmäinen asia, joka tulee mieleemme on ajaa ystävien kanssa kaupungin ulkopuolelle viikonloppuisin. Ensimmäiset ajokerrat ja tutstuminen kotikaupunkialueesi autolla parhaiden ystävien kanssa. Muistatko auton, jolla ajoit näinä hetkinä? Tämä on luultavasti ensimmäinen kerta, kun jouduit auto-onnettomuuteen. Muistatko, kuinka pelkäsit kertoa vanhemmille?

Yliopisto
Autot veivät osan meistä yliopistoon. Tunneille ajaminen autolla antoi aikuisuuden tunteen ja ajaminen töihin koulunkäynnin jälkeen tarkoitti pitkää ajan viettoa autossa. Siitä tuli lähes toinen kotimme. Muuttaessa paikasta toiseen, opiskelija-asuntojen muuttaminen, varmasti voi tuntua siltä, että auto oli yksi vakituisimmista asioista silloin. Ja sitten tulivat lomat ja ensimmäiset kiertomatkat ja seikkailut. Nukkuminen autossa, konepellillä istuminen ja tähtien katseleminen yöllä.

Perhe-elämä
Yliopiston jälkeen, kun uusi osa elämäämme alkaa, ajoneuvot ovat jälleen osa sitä. Ne vievät meidät uusiin koteihimme ja auttavat ystäviämme muutossa. Tämä on aikaa, kun perhe-elämä alkaa, ja sinä ajat esikoisesi sairaalasta kotiin. Lapset kasvavat ja koulu alkaa. Autot auttavat perhe-elämässä joka päivä ja tekevät lomasta viihtyisän. Aika tulee, kun opetat lapsillesi, kuinka ajaa autoa ja ympyrä sulkeutuu. Se alkaa heti uudestaan, kun opetat lastenlapsillesi kuinka ajaa autoa…

Mitkä ovat muistosi, mikä oli ensimmäinen autosi? Onko sinulla vielä sitä? Jaa se kanssamme!

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *