Autonvuokraus nuorille kuljetajille

Autonvuokraus nuorille kuljetajille

Ensimmäinen autonvuokraukseni – Autonvuokraus nuorille kuljetajille

 

Kun kaikki teoria- ja ajokokeen stressi on lopullisesti takanasi, olet nyt onnellinen ajokortin haltija ja et voi odottaa käyttää sitä matkoille ystävien kanssa. Nuorena kuljettaja vähintään vuoden vanhalla ajokortilla sinulle näytetään vihreää valoa ensimmäiselle autonvuokraukselle Suomessa tai ulkomailla.

Auto Europe tarjoaa nuorille kuljettajille mahdollisuuden vuokrata auto eri autovuokraamoilta maailmanlaajuisesti. Vuokrattavissa olevat autot nuorille kuljettajille kuuluvat yleensä mini- ja economy-luokkaan. Joskus paikallinen autovuokraamo voi korottaa ajoneuvon kompaktiluokkaan. Nuorena kuljettaja sinun on kuitenkin täytettävä jotkut perusvaatimukset ja tutustua joihinkin vuokraan liittyviin faktoihin.

=> Minimi-ikä
Autovuokraamot laskevat 19 – (joskus 18 vuotiaat) 24 tai 25 vuotiaat nuoriksi kuljettajiksi.

=> Henkilöllisyystodists ja ajokortti
Noudon yhteydessä sinun on esitettävä henkilökortti tai passi, riippuen siitä, missä maassa vuokraat auton. Useimmissa tapauksissa sinula on oltava vähintään 1 vuoden ajan voimassa oleva ajokortti, jotkut vuokraamot saattavat vaatia minimissään 2 vuotta. Ajokortin on oltava alkuperäinen ja määräaikaiset ajokortit eivät kelpaa. Autovuokraamo saattaa pyytää esittämään DVLA koodin, jolla voi tarkistaa ajokorttirekisterin tai painetun kopion ajokortin rekisteristä, jonka voi ladata DVLA verkkosivuijen kautta 21 päivää ennen vuokran alkua.

=> Luottokortti
Voimassa oleva luottokortti kuljettajan nimissä on pakollinen, jotta voit noutaa auton. Tämä on pakollinen turvatakuuta varten. Riippumatta netissä tehdyn varauksen maksutavasta, paikallinen autovuokraamo vaatii kuljettajalta turvatakuun jättämistä vuokra-autolle noudon yhteydessä. Tämä koostuu summasta (minimissään: omavastuu + polttoaine + alv), joka varataan kansainväliseltä luottokortilta pääkuljettajan nimissä (käteistalletuksia, Maestro, Switch, Visa Electron, prepaid-luottokortteja ja kaikkia maksukortteja ei normaalisti hyväksytä). Tämä ei saa olla vanhempien, ystävän tai puolison luottokortti. Kortissa on oltava pääkuljettajan etu- ja sukunimi. Varattu summa palautetaan kokonaisuudessaan vuokran lopussa, mikäli ajoneuvo palautetaan samassa kunnossa kuin se vuokrattiin.

Joskus autovuokraamot tarjoavat lisävakuutusta pienempää turvatakuun varausta varten maksukortilta. Tämä on kuitenkin tarkistettava ennen auton varausta. Soita varaustiimillemme maksuttomaan numeroon tai lähetä heille sähköpostia ja he auttavat sinua löytämään parhaan vaihtoehdon.

=> Nuoren kuljettajan lisämaksu
Kaikkien nuorten kuljettajien on maksettava ns nuoren kuljettajan lisämaksu, joka vaihtelee autovuokraamosta toiseen. Maksu vaihtelee 30-40 punnan välillä per päivä Iso-Britanniassa ja 5-30 euron välillä per päivä Manner-Euroopassa.

=> Lisäkuljettaja
Jos toinen kuljettaja haluaa rekisteröityä ajamaan vuokra-autolla, siitä on maksettava lisäkuljettajan lisämaksu, joka veloitetaan nuoren kuljettajan maksun lisäksi, jos lisäkuljettaja on 25-vuotias tai nuorempi.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Tuotteet ja palvelut. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *