Autonvuokraus nuorille kuljetajille

Autonvuokraus nuorille kuljetajille

Ensimmäinen autonvuokraukseni – Autonvuokraus nuorille kuljetajille

 

Kun teoria- ja ajokokeen stressi on lopullisesti ohi, olet nyt onnellinen ajokortin haltija ja et voi odottaa pääseväsi matkoille ystävien kanssa. Jos sinulla on jo vähintään vuoden vanha ajokortti, nuorille kuljettajille silloin näytetään vihreää valoa. Voit vuokrata silloin auton ensimmäistä kertaa Suomessa tai ulkomailla.

Auto Europe tarjoaa nuorille kuljettajille mahdollisuuden vuokrata auto eri autovuokraamoilta maailmanlaajuisesti. Nuorena kuljettajana sinun on kuitenkin täytettävä jotkut perusvaatimukset ja tutustua vuokraan liittyviin ehtoihin nuorille kuljettajille.

Minimi-ikä
Autovuokraamot pitävät 19 – 24 vuotiaat nuorina kuljettajina. Joillakin vuokraamoilla vähimmäisikä voi olla 18 vuotta tai jopa 25-vuotiaiden on maksettava lisämaksu.

Henkilöllisyystodistus ja ajokortti
Noudon yhteydessä sinun on esitettävä henkilökortti tai passi, riippuen siitä, missä maassa vuokraat auton. Useimmissa tapauksissa sinulla on oltava vähintään 1 vuoden ajan voimassa ollut ajokortti. Jotkut vuokraamot saattavat vaatia minimissään 2 vuotta. Ajokortin on oltava alkuperäinen ja määräaikaiset ajokortit eivät kelpaa. Autovuokraamo saattaa pyytää esittämään DVLA koodin, jolla voi tarkistaa ajokorttirekisterin tai painetun kopion ajokortin rekisteristä, jonka voi ladata DVLA verkkosivuijen kautta 21 päivää ennen vuokran alkua.

Luottokortti
Voimassa oleva luottokortti kuljettajan nimissä on pakollinen, jotta voit noutaa auton. Tämä on pakollinen turvatakuuta varten. Riippumatta netissä tehdyn varauksen maksutavasta, paikallinen autovuokraamo vaatii turvatakuun jättämistä vuokra-autolle noudon yhteydessä. Tämä koostuu summasta (minimissään: omavastuu + polttoaine + alv), joka varataan kansainväliseltä luottokortilta pääkuljettajan nimissä (käteistalletuksia, Maestro, Switch, Visa Electron, prepaid-luottokortteja ja kaikkia maksukortteja ei normaalisti hyväksytä). Tämä ei saa olla vanhempien, ystävän tai puolison luottokortti. Kortissa on oltava pääkuljettajan etu- ja sukunimi. Varattu summa palautetaan kokonaisuudessaan vuokran lopussa, mikäli ajoneuvo palautetaan samassa kunnossa kuin se vuokrattiin.

Joskus autovuokraamot tarjoavat lisävakuutusta pienempää turvatakuun varausta varten maksukortilta. Tämä on kuitenkin tarkistettava ennen auton varausta. Soita varaustiimillemme maksuttomaan numeroon tai lähetä heille sähköpostia ja he auttavat sinua löytämään parhaan vaihtoehdon.

Nuoren kuljettajan lisämaksu
Kaikkien nuorten kuljettajien on maksettava ns nuoren kuljettajan lisämaksu, joka vaihtelee autovuokraamosta toiseen. Maksu vaihtelee 30-40 punnan välillä per päivä Iso-Britanniassa ja 5-30 euron välillä per päivä Manner-Euroopassa.

Lisäkuljettaja
Jos toinen kuljettaja haluaa rekisteröityä ajamaan vuokra-autolla, siitä on maksettava lisäkuljettajan lisämaksu. Maksu veloitetaan nuoren kuljettajan maksun lisäksi, jos lisäkuljettaja on 25-vuotias tai nuorempi.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Autonvuokrauksen vinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *