Autonvuokrauksen lisämaksut

Autonvuokrauksen lisämaksut – Mistä ne tulevat?

Auton vuokraaminen saattaa tuntua pelottava ajatukselta ensin. Olet ehkä kuullut ylimääräisistä maksuista ja yllättävistä kustannuksista, jotka kuuluvat autonvuokraukseen? No, kaikille näille ylimääräisille kustannuksille on yksinkertainen selitys ja niitä ei tarvitse piilottaa sinulta, kun vuokraat auton.

On tärkeää tietää kaikki autonvuokrauksesta ennen kuin itse sitoutuu vuokraamiseen. Siinä autamme me! Tiedämme kaiken, mitä tulisi tietää autonvuokrauksesta ja täällä autamme vastaamaan kysymykseen: Kuinka paljon auton vuokraus oikeasti maksaa?

Lue lisää autovuokraamon lisämaksuista selitettynä


 

ALV, autonvuokrauksen vero

ALV (arvonlisävero) on alan standardi mahdollisen vuokramaksun lisäksi. Määrä voi vaihdella koko Euroopassa, se on vähintään 15% ja sen pitäisi olla korkeintaan noin 30%.
ALV veloitetaan vuokrasi summasta riippumatta siitä, onko se ennalta maksettu vai ei, ja kaikilta muilta laitteiden maksuilta ja paikallisilta kuluilta, jotka sinulta on veloitettu tai joihin olet sitoutunut. Tämä voi sisältää yhdensuuntaisen vuokran, vakuutukset ja paikalliset maksut. Valitettavasti et voi vaatia näitä maksuja takaisin.
Vihje: Tarkista, sisältääkö vuokrasi maksu ALV (tai veron), tai mainitaanko jossakin, että joudut maksamaan tämän noudon yhteydessä, niin olet siihen valmis.

Yhdensuuntaisen vuokran lisämaksu

Yhdensuuntaisen vuokran maksut, joka tunnetaan myös ajoneuvon palautusmaksuina, vaihtelevat hinnoissa ja voivat olla ilmaisia tai miten paljon tahansa 10€ ja 1000€ välillä. Tämä voi riippua autovuokraamosta, autoluokasta ja minne haluat palauttaa auton. Nämä maksut ovat paljon korkeampia, jos aiot palauttaa auton toisessa maassa.
Nämä maksut koskevat vain vuokraajia, ketkä haluavat noutaa auton yhdestä toimistosta ja palauttaa se toiseen toimistoon. Maksut on yleensä ilmoitettu varausjärjestelmässämme, kun vuokraat autoa. Jotkut yhdensuuntaisen vuokran maksut sisältyvät vuokran hintaan ja ovat näin ollen ennalta maksettu.
Vihje: Hae vuokria, joilla ei ole yhdensuuntaisen vuokran maksua ja yrittää välttää auton palauttamista toisessa maassa, jos haluat välttää maksuja!

Autonvuokrauksen lisävarusteet

Tämä voi tuntua ilmeiseltä, mutta useimmissa autovuokraamoissa joudut maksamaan ylimääräistä lisälaitteista, kuten navigaattorista, talvirenkaista ja lastenistuimista. Voit yleensä lisätä näitä tarvikkeita varaukseesi varaessasi verkossa, niin tiedät lopulliset kustannukset, tai paikallisesti kun noudat ajoneuvoa. Hinnat ovat yleensä per päivä ja riippuen kohteesta, voi olla mitä tahansa 5€ ja 15€ väliltä.
Vaikka useimmat lisävarusteet ovat vapaaehtoisia, joitakin kuitenkin tarvitaan, kuten lastenistuimia tiettyyn ikään asti. On mahdollista tuoda mukana omat varusteet, mutta muista, että sinun täytyy matkustaa niiden kanssa ja sinun täytyy tarkistaa, että se täyttää turvallisuusvaatimukset siinä maassa, jossa olet vuokraamassa autoa.
Vihje: Tarkista lisävarusteiden maksut, ennen kuin vuokraat auton ja tuo oma jos sinun todella täytyy!

Paikalliset verot

Tunnetaan myös nimillä tieverot, ajoneuvojen lisenssimaksut, liikenneturvallisuusmaksut ja ympäristömaksut. Paikallisten verojen pitäisi olla vain vähän ja voivat vaihdella suuresti riippuen ajoneuvon autovuokraamosta.
Näitä ei voi välttää tai ennustaa, mutta sen ei pitäisi räjäyttää pankkiasi.  On vain hyvä olla niistä tietoinen.
Vihje: Ennen kuin lähdet matkaasi, tarkista paikalliset verot autollesi tai soita autovuokraamoon, jotta voit varautua maksuihin saapuessasi.

Paikalliset lisämaksut

Joskus sinulta veloitetaan lisämaksu auton noudosta esimerkiksi rautatieasemalta tai lentokentältä, tätä kutsutaan pakalliseksi lisämaksuksi. Nämä voivat olla niinkin vähän kuin 20€ ja niinkin paljon kuin 80€.
Varmista, että laitat muistiin autovuokraamosi aukioloajat, jolloin sinun täytyy palauttaa auto, koska myös myöhäisestä tai aikaisesta palautuksesta/noudosta voi syntyä lisämaksuja.
Vihje: Mieti auton noutoa myös kaupungissa, eikä lentokentältä tai rautatieasemalta säästääksesi maksuissa.

Kansainväliset matkustusmaksut

Kansainvälisen matkustamisen maksuja sovelletaan vain, jos aiot ajaa vuokramaasi ulkopuolella. Hinta riippuu todella paljon vuokraamosta ja noutotoimistosta ja välillä he vaativat myös esimerkiksi kopiota passista ja ajokortista tai useamman päivän ennakkoilmoitusta. Varmista, että mainitset matkustusmaasi varauksessa ennen matkan aloittamista, jotta autovuokraamo voi kertoa mahdollisista lisämaksuista ja lisävaatimuksista.
Useimmissa tapauksissa matkustaminen Länsi-Euroopassa on maksutonta, vaikka saatat joutua maksamaan ”rajanylitysmaksun”, varsinkin jos matkustaa EU: n ulkopuoliseen maahan.
Vihje: Suunnittele matkasi etukäteen ja muista tarkistaa nämä ylimääräiset maksut ennen varausta yhdessä muun matkasuunnittelun kanssa.

Polttoaine

Se on kiinni sinusta, miten haluat palauttaa vuokra-auton. Jos valitset täysi nouto/täysi palautus vaihtoehdon, sinun ei tarvitse maksaa mitään etukäteen, mutta auto on palattava täydellä tankilla. Jos valitset täysi nouto/tyhjä palautus vaihtoehdon, niin maksat ensimmäisestä tankista polttoainetta ja auto on palautettava mahdollisimman tyhjänä. Usein käyttämättömästä polttoaineesta ei saa hyvitystä.
Vihje: Täysi nouto/tyhjä palautus vaihtoehto tarkoittaa yleensä sitä, että maksat hieman enemmän vuokraamon käytetystä polttoaineesta, joten jos sinulla on aikaa, varmista, että voit tankata auton itse.

Kilometrit

Jotkut vuokraamot lisäävät ylimääräisen kilometrimäärän maksun vuokrasopimuksesi. Tämä on yleensä pieni maksu, mutta hinta on per kilometri. Mutta jos sopimus sanoo, että sinulla on rajoittamaton kilometrimäärä, niin sinun ei tarvitse maksaa näitä ylimääräisiä maksuja.
Vihje: Ole varovainen tämän maksun kanssa, koska sitä ei veloiteta vasta kun matkasi lopussa ja voi usein järkyttää ihmisiä.

Kuljettajien lisämaksu

Riippuen iästä ja siitä, kuinka monta ihmistä haluaa ajaa autoa, voit joutua maksamaan kuljettajien lisämaksun. Tämä voi vaihdella 5€ – 20€ välillä ja yleensä sitä sovelletaan vanhemmille kuljettajille, nuorille kuljettajille ja useimmille kuin yhdelle kuljettajalle.
Vihje: Tarkista alaikäraja autovuokraamosta ja pidä silmällä vuokraamoja, ketkä tarjoavat lisäkuljettajan ilmaiseksi!

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Autonvuokrauksen vinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

2 Responses to Autonvuokrauksen lisämaksut

  1. AS says:

    Kiitos paljon näistä tiedoista. Ja kiitos muutenkin fiksun ja hyödyllisen blogin ylläpitämisestä teille!

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *