Talvikunnossapito

Auton talvihuolto

Auton talvihuolto – Huollossapidon muistilista

 

Yhtenä maailman johtavista autonvuokrauksen välittäjistä, Auto Europe välittää paitsi autonvuokrauksen laadusta, mutta on myös uskollinen asiakkaille. Blogissamme on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä liittyen autoihin, autonvuokraukseen ja matkustamiseen yleensä. Tänään tutkimme auton talviajan huollon perusteita.

Nyt kun kylmä kausi on täydessä vauhdissa, näinä kylminä päivinä auto tarvitsee asianmukaista hoitoa ja on tärkeää ylläpitää auton toiminnallisuutta.

Ensinnäkin, mikäli mahdollista, suunnittele täysi huolto tai säännölliset huollot jo ennen talvea.

Akku

Tee akullesi volttitesti ennen talvea. Mahdollisuudet ovat, se heikkenee ankaran talven aikana. Vinkkimme on investoida hyvään akkuun ennen talven alkua ja näin ollen pelastat itsesi jumiin jäämiseltä kylmässä.

Pyyhkijänsulat

Pyyhkimet on vaihdettava kerran tai kahdesti vuodessa. Ihannetapauksessa vaihto kannattaa tehdä ennen kuin talven kylmyys aiheuttaa vaurioita ja murtaa kumin. Bonusvinkki – jätä sulat yöllä ylös, jotta ne eivät jää kiinni tuulilasiin pakkasyönä.

pyyhkijat

Valot

Päivänvaloa on niukasti talvella ja auton valot ovat jopa enemmän tarpeellisia kuin tavallisesti. Muista tarkistaa kaikki ajovalot ja lamput ennen matkalle lähtöä ja pidä mukana varalamppuja kaiken varalta. Puhdista valot ja hiero niitä autovahalla lisäsuojaa varten. Kun se kuivuu, poista vaha ja sinulla on valoissasi pinta, joka pitää poissa loskan ja veden.

Ikkunat

Helppo ja yksinkertainen tapa suojata ikkunat on peittämällä ne suojuksella yöllä. Älä koskaan aliarvioi likaa, joka päätyy ikkunoillesi. Pidä aina tuulilasinpesimesi tankki täynnä talvella tai pakkasnestettä mukana. Ilmastoinnilla, sekä lämmityksellä on merkittävä rooli ikkunoiden kunnossapidossa ja vähentää kosteutta ilmassa.

Öljy

Alhaisella lämpötilalla voi olla haitallinen vaikutus moottoriin, koska öljyllä on taipumus paksuuntua ja aiheuttaa lisätyötä moottorille. Öljyä löytyy eri viskositeetillä ja on tärkeää, että tiedät millaista öljyä autosi tarvitsee. Oikea määrä oikeaa talvi-sopivaa moottoriöljyä varmasti parantaa moottorin suorituskykyä.

pakkasneste

Pakkasneste

Pakkasnestettä on oltava talvipäivinä. Se suojaa moottoria ei vain jäätymiseltä tai kiehumiselta yli, mutta auttaa myös kostean ilman aiheuttamaa korroosiota vastaan. Moottorisi jäähdytysjärjestelmä normaalisti tarvitsee puolet pakkasnestettä ja puolet tislattua vettä pitämään lämpötilan tasaisena. Hyödynnä pakkasnesteen tai jäähdytysnesteen testejä paikallisella korjaamolla ja kokeile eri merkkejä.

Renkaat

Kukaan ei halua viettää talvea ajaessa autoa kuluneilla renkailla. Tämä surkea ja vaarallinen mahdollisuus voidaan helposti välttää korvaamalla vanhat renkaat laadukkailla talvirenkailla. Älä yritä säästää rahaa ostamalla halvimpia talvirenkaita, sillä kyseessä on turvallisuutesi.

Vain ne, jotka toimivat parhaiten lumeessa ovat riittävän hyviä. Äärimmäisiä talviolosuhteita ja vuoristomaisemia varten varmista kohdemaasi määräykset ja varusta autosi vaadituilla talvirenkailla ajoissa.

Renkaat

Lattiamatot

Talvimattoja ei pidä aliarvioida lainkaan. Kannattaa pitää niitä autossa pitämään poissa lian, loskan ja veden auton lattioilta. Ne pitävät auton siistinä ja suojaavat myös korroosiolta.

Mitä pitää autossa:

Ensiapupakkaus
Taskulamppu
Varoituskolmio/liivi
Jäänpoisto spray
Ylimääräinen matkapuhelimen laturi

Jos haluat lisätä jotakin listaamme, jätä kommentti alle. Odotamme innolla kommenttejanne!

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *