Linnat

10 mahtavinta keskiajan linnaa Euroopassa

10 mahtavinta keskiajan linnaa Euroopassa – Auto Europen suositukset

Ota askel ajassa taaksepäin dramaattiseen ja romanttiseen keskiaikaan tutustumalla näihin vaikuttaviin Euroopan linnoihin. Ihmeelliset keskiaikaiset linnat Euroopassa ovat täynnä romantiikkaa ja mysteerejä, karusta Carreg Cennen linnasta Walesissa salaperäiseen Hunyad-linnaan Romaniassa. Käymällä yhdessä näistä keskiaikaisista linnoista Euroopassa, saat kokea miten historian aikakausi herää eloon linnan muurien sisällä.

Useimmat linnat rakennettiin linnoitetuiksi kuninkaallisiksi asunnoiksi ja monet niistä nousivat Euroopassa keskiajalla. Jokainen niistä on täynnä historiaa ja kun taas jotkut ovat säilyneet paremmin kuin toiset, on syytä tutkia niin paljon kuin pystyt, jotta voit tuntea feodaalisen Euroopan valtioiden hengen tuona aikana.


 

Autovuokraamo Carreg Cennen | Auto Europe

Carreg Cennen-linna, Wales

Tiesitkö, että Walesin maaseudulta löytyy enemmän linnoja per neliökilometri kuin missään muualla maailmassa? Ja se on totta! Ja vaikka Carreg Cennen onkin raunioitunut linna, sen karu sijainti kalkkikivikukkulan laella Brecon Beaconsin kansallispuistossa tekee siitä yhden kauneimmista keskiaikaisista linnoista listallamme. Linna on itse asiassa ollut raunioina vuodesta 1462, mutta linnassa on mahdollista vierailla keväällä ja kesällä huhtikuusta lokakuuhun.


 

Autovuokraamo Predjama | Auto Europe

Predjama-linna, Slovenia

Kuuluisa sen oudoasta sijainnista 400-jalkaa korkean kallion laidalla, Predjaman linnalla on kaikki perinteisen keskiaikaisen linnan ominaisuudet. Likaiset vankilatyrmät, salaiset tunnelit ja erittäin verinen historia – tällä kaavalla Predjama on keskiaikainen linna, joka on pakko nähdä. Linnassa järjestetään myös jännittävä keskiaikainen turnaus joka heinäkuussa linnan alueella, ainutlaatuinen kokemus, joka on tutustumisen arvoinen.


 

Autovuokraamo Windsor | Auto Europe

Windsor-linna, Englanti

Vanhin ja suurin asuttu linna maailmassa, Windsor Castle on kuninkaallinen asuinpaikka, joka sijaitsee Berkshiressä Englannissa. Alun perin rakennettu 1100-luvulla Vilhelm Valloittajan toimesta, tätä ylenmääräistä linnaa on käyttäny useampi hallitsija siitä lähtien. Tämä merkittävä linna selviytyi Englannin sisällissodasta ja useista muista taisteluista koko sen pitkän olemassaolon aikana, vain lyhyen matkan päässä Lontoosta. Tänä päivänä kuningatar Elizabeth II viettää siellä lomat monien turistien tapaan!


 

Autovuokraamo Hunyad | Auto Europe

Hunyad-linna, Romania

Kuuluisa siitä, että sen vankilassa pidettiin Vlad III-hallitsijaa (Bram Stokerin inspiraatio Draculalle), tämä pelottavan näköinen Hunyad-linnan rakenne on jäänne goottilaisen, keskiajan ja renessanssin arkkitehtuurista. Sen vaikuttava tornit, moniväriset katot ja tarkat kivikaiverrukset lisäävät sen viehätyyttä ja tekee tästä linnasta yhden ikimuistoisimmista Euroopan palatseista vierailla.


 

Autovuokraamo Schloss Wartburg | Auto Europe

Schloss Wartburg, Saksa

Uskollisesti kunnostettu ja pidetty erinomaisessa kunnossa, Schloss Wartburg Eisenach on tunnettu Martin Lutherin suojelemisesta, kun hän käänsi Uuden Testamentin saksaksi. Perustettu vuonna 1067, linna on yksi parhaiten säilyneistä Saksassa ja on nyt listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Voit vierailla linnan museossa, tarkkailla monia arkitehtuurisia tyylejä, joita käytettiin palatsin suunnittelussa ja jopa käydä huoneessa opastetulla kierroksella, jossa Luther teki käännöksen, joka tunnetaan Lutherin huoneena.


 

Autovuokraamo Chateau Comtal | Auto Europe

Chateau Comtal, Ranska

Chateau Comtal, mikä tarkoittaa kreivin linnaa, löytyy Carcassonnen kaupungista, joka on kuuluisa siitä, että se on suurin kaupunki Euroopassa, jolla on vielä sen muurit ennallaan alkuperäisellä paikalla. Koko linnan alue on merkittävästi kunnostettu ja se listattiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1987. Linna on suuri turistinähtävyys tänä päivänä ja sen yksityiskohtaiset kuvauspaneelit on kirjoitettu ranskaksi ja englanniksi.


 

Autovuokraamo Alhambra | Auto Europe

Alhambra, Espanja

Osaksi palatsi, osaksi linnake, osaksi maailmanperintökohde, Alhambra on myös hyvä esimerkki maailman huomattavimmasta keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Historiallinen muistomerkki on suosittu turistikohde ja yli 6000 kävijää käy linnassa päivittäin kesällä, joten paras aika käydä linnassa on yleensä sesonkiajan ulkopuolella. Keskipalatsin kompleksi on yksi kohokohdista, jossa on puinen veistetty katto, kauniisti maalatut seinät ja upea sisäpiha.


 

Autovuokraamo Castel Del Monte | Auto Europe

Castel del Monte, Italia

Andrian kaupungissa Italiassa, Castel Del Montessa yhdistyvät sekä antiikin elementtejä islamilaisella tyylillä, että Pohjois-Euroopan goottilaisuus. Linna on todella kahdeksankulmion muotoinen, jossa on tornit jokaisessa kulmassa, eikä siellä ole kirkon torneja, kappelia tai vallihautaa. Rakennettu 1300-luvun aikana, useimmat historioitsijat luulevat, että maailmanperintölinna oli tarkoituksena olla linnoitus ja pieni linna oli aikoinaan vankila!


 

Autovuokraamo Edinburgh | Auto Europe

Edinburgh-linna, Skotlanti

Täysin restauroitu keskiaikainen rakennus, Edinburghin linna Skotlannissa, on yksi hienoimpia esimerkkejä 1200-luvun linnoista. Rakennettu sammuneen tulivuoren huipulle, linna tunnetaan nimellä Castle Rock, kuuluisa linna, josta on mainiot näkymät alas Edinburghin kaupunkiin, josta englantilaiset ja skotit ovat taistelleet vuosisatojen ajan, mutta nyt se on avoinna yleisölle opastetuille kierroksille, tapahtumille ja jopa aavejahdeille!


 

Autovuokraamo Bojnice | Auto Europe

Bojnice-linna, Slovakia

Yksi romanttisimmista linnoista luettelossa, Bojnicen linna Slovakiassa näyttää satulinnalta. Rakennettu 1200-luvulla, linna on eniten vierailtu linna Slovakiassa ja sitä käytetään myös kuvauspaikkana monille satu- ja fantasiaelokuville. Myös linnan alueet ovat näkemisen arvoisia, sillä löydät sieltä vanhimman ja suosituimman eläintarhan Slovakiassa.

Mikäli tykkäsit kirjoituksesta, voit jakaa!

Kirjoitus julkaistu kategoriassa Matkavinkit. Lisää permalink kirjanmerkkeihin.

Jaa mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *